C'est la vie

Trevliga människor och otrevliga människor

IMG_3759

Jag älskar sidenskjortor. Det funkar till fest, vardags och jobb. Allt beror på hur man klär sig.  Det här passade perfekt till en casual hemmafest.
Jag älskar sidenskjortor. Det funkar till fest, vardags och jobb. Allt beror på hur man klär sig.  Det här passade perfekt till en casual hemmafest.

Melanie bjöd spontant med mig på en inflyttningsfest hos en kollega till henne igår kväll. De flesta var lite äldre än vi och det var en ganska lugn tillställning, men inte mindre trevligt för det. Värdinnan var riktigt gästvänlig och hade gjort massor med god mat som hon bjöd på. Jag gillar verkligen sådana människor som bjuder in folk de inte känner i sitt hem och anstränger sig för att de ska känna sig som hemma.

Jag är en person med ganska mycket tålamod, och jag kan prata med olika människor. Annorlunda är fascinerande för mig och om någon är lite blyg eller verkar obekväm så försöker jag få dem att känna sig inkluderade. Vad jag däremot har svårt för är odrägliga, otrevliga och självcentrerade människor. På festen fanns en sådan person. Hon var en sån där som varken har självinsikt eller lyhördhet för sin omgivning. Hon skrek när hon pratade, avbröt hela tiden alla andra och märkte andras ordval på ett ganska nedvärderande och uppfostrande sätt. Hon var mer intresserad av att kritisera det ena och det andra än att lyssna på andras synpunkter. Dessutom satt hon vänd bort från mig när vi satt fyra personer och diskuterade, och tittade inte en enda gång på mig när hon pratade med allihop. Sådant tycker jag är så otroligt otrevligt. När jag pratade satt hon och gäspade och verkade totalt ointresserad, haha. Melanie reagerade på det och sa att hon satt och tänkte ”oh my god woman, stop gawning, it’s so rude!”. Jag försäkrade henne om att jag snarare var förundrad än förolämpad. Det är så intressant hur människor klarar sig i livet utan någon som helst social kompetens.

Nu ska jag äta en sen frukost och sedan måste jag städa lite för det kommer några och tittar på min bokhylla i eftermiddag. Jag har tänkt sälja den länge och i fredags tog jag slag i saken och la ut den på Blocket.

0 kommentarer

  • Pernilla

    Haha! Ja man blir verkligen förundrad varje gång man träffar på en sån person. Är det ngn man inte måste ha med att göra regelbundet håller jsg med om att det snarare är lite underhållande än förolämpande 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.