Paris

Things I like about Paris

Vissa saker gillar jag lite extra med Paris. Här är några saker av de saker jag uppskattade mest med att bo i baguetternas huvudstad:


Alla de vackra byggnaderna i 8:e, 16:e och 17:e. Där är det dessutom relativt lugnt på helgerna och jag älskade att gå runt och bara titta på den fina arkitekturen.


Bio. Där har man inte bestämda platser. Vilket gör att man kan bestämma en timme innan visningen att man vill gå på bio och ändå haffa en bra plats. Men man måste ju vara i kö åtminstone 15 minuter innan om det är en ny film.
Plus att man som student, på de flesta biografer, får studentrabatt. Vissa salonger har ”under 26 år”-priser på 5-6 euro!


Spontaniteten. Vilket går hand i hand med att de flesta av ens vänner där jobbar måndag till fredag och ungefär samma tider, oftast 9-18. De flesta är lediga på helgen. Men i det stora hela så bestämmer man lite som man känner. Vill man gå ut efter jobbet så gör man det. Det är inte mycket som bokas en vecka innan.  


Man behöver inte stå där klockan 18.30 en lördag och irritera sig över att man glömt köpa vin till middagen. Det är bara att gå ner till närmsta supermarché och köpa en flaska för 5 euro. Eller 3 euro.


Alla de vackra parkerna. Bara att promenera i dem en fin vårdag kunde vara det bästa på hela dagen.


Happy Hour! De flesta barer och restauranger har happy hour. Oftast mellan kl 17-20, ibland längre. Då kan man få en mojito för 5 euro. Underbart.

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.