C'est la vie,  Vietnam

The Simple Life

Det här med att blogga på semestern fungerar tyvärr inte alltid. Jag vill helst inte sitta framför datorn och internet här på ön är tyvärr ingen höjdare. Idag regnar det däremot på grund av en tyfon som härjat i denna delen av Asien så jag passar på att uppdatera er om läget. Vi kommer inte drabbas av tyfonen eftersom att Phu Quoc ligger lite skyddat mellan Vietnam och Kambodja.

God jul förresten! Hoppas att ni haft en härlig julhelg hittills. Det känns inte särskilt juligt här, men det är okej ändå. När jag vaknade i morse var det fortfarande ganska fint väder så dagen startade med pannkakor och en ananas-smoothie på Sunset Beach Bar. Det var amazeballz, som ungdomarna säger nuförtiden.

 

Just nu sitter jag, syrran och hennes kompis Koen – som även han bor i Hanoi under en längre period – på Mango Bay Resorts strandrestaurang. De spelar kort och jag bloggar. När man umgås princip 24/7 så är det ganska skönt att kunna göra sin egen grej lite grann också. Jag har ätit en sen lunch (klockan är snart 17.30 här) och druckit en kopp kaffe. På de flesta ställen har de bara vietnamesiskt kaffe. Den är gjord på kondenserad mjölk och smakar lite choklad.

Det är ganska mysigt att sitta här under ett tak gjort av bambu, med ett ljus på bordet och blicka ut över havet. I baren spelar de skön reggae-musik och det börjar bli ganska mörkt. Jag saknar inte Sverige ett dugg just nu. I morse tänkte jag till och med på hur underbart det hade varit att få leva såhär. En del av mig är ganska bekväm av sig, medan en annan del av mig älskar denna sorts livsstil. Det enkla, där det som är i fokus inte handlar om materiella saker eller yta. Jag älskar att leva spontant och okomplicerat.

I kväll tror jag att det får bli en lugn kväll med tidigt sänggående. Min dator dör snart så jag avslutar här och går över till att vara lite social med de andra. Så hörs vi i morgon. Ha en riktigt mysig juldag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.