Q&A

Svar på några frågor om jobb och sånt

IMG_1438

Jag sitter på Malmö Stadsbibliotek och försöker knyta ihop mitt CV, vilket går sådär. Varför är det så svårt att formulera meningar om vad man har jobbat med? Jag tycker i alla fall att det är det. Som när jag hade slutat på mitt jobb i Köpenhamn och knappt ens visste vad jag hade haft för arbetsuppgifter, fastän jag tillbringat 1,5 år med att fullfölja dem. Jag köpte för övrigt den här fina boken på Lagerhaus nyligen som jag skulle skriva i varje dag. Det var i alla fall tanken, men det slutade med att jag insåg att det är jobbigt att skriva långa texter analogt. Jag får skrivkramp av det, bokstavligt talat.

Jag tog en paus från CV-skrivande och passade i stället på att svara på kommentarer (förlåt för att jag varit så värdelös på det när ni varit så gulliga och lämnat fina avtryck här på bloggen – ska skärpa mig!). Då insåg jag att jag missat att svara på några frågor som ställts senaste tiden. Så här kommer frågor och svar. Om jag missat något så är det bara att hojta till under detta inlägget så besvarar jag dem vid ett senare tillfälle.

 

 

Fråga: Vad är det du jobbar med i Kapstaden? Bor det mycket svenskar där?

Svar: Jag flyttade hem från Kapstaden för en månad sedan, så jag bor inte där längre. Det bor en del svenskar, men inte så många. De flesta är bara där några månader, som volontärer eller över den svenska vintern.

Fråga: Vilken typ av jobb är du intresserad av att söka?

Svar: Jag har ställt mig själv samma fråga den senaste månaden, och har kommit fram till att svaret på det är oklart. Det jag vet är vad jag INTE vill söka mig till, men helt ärligt så är det någonting jag försöker klura ut. Vad jag vill göra. Jag har insett att jag är en kreativ person, inte någon som ska sitta med siffror och budget. Jag tycker rent ut sagt att det är urbota tråkigt. En annan sak jag insett – efter mitt senaste jobb – är att kollegorna och stämningen på kontoret är otroligt viktigt för mig. På det senaste jobbet fanns ingen sammanhållning alls och det vantrivdes jag någonting så otroligt med. Jag måste både gilla det jag jobbar med, känna att jag gör nytta OCH ha roligt på jobbet. Sedan hade jag inte haft någonting emot att jobba med någonting redaktionellt eller som projektledare. Jag tycker om kontakten och relationerna med kunder/klienter och trivs i tjänster där jag får vara lite spindeln i nätet. Resor i jobbet hade jag inte heller tackat nej till.

Fråga: I vilket land/vilka länder söker du jobb?

Svar: För tillfället siktar jag in mig på Malmö, men är öppen för annat också. Det enda jag inte kompromissar med är det jag kompromissade med när jag flyttade till SA. Som att ha ett hem där jag känner mig trygg och bekväm, och att jobba för ett företag med goda värderingar, en stadig ekonomi och med medarbetare (och chefer) som jag kan lära mig av men som också är medvetna om mina kompetenser.

Fråga: Åh ska du söka jobb i Paris igen? (Vet att jag inte känner dig och att detta kan låta knäppt, men) det vore så kul att följa dig i Paris igen, det känns som att du hör hemma där utifrån dina texter!

Svar: Haha, vad fint skrivet! <3 Paris ligger högt upp på listan, men jag vet samtidigt att jag just nu behöver tryggheten här hemma. Jag håller alla dörrar öppna och hittar jag någonting som verkar intressant så tänker jag ge det en chans (själva ansökandet vill säga). Jag har blivit kontaktad för ett jobb i ett land jag aldrig tänkt tanken på att flytta till, men det är inget fel i att skicka sitt CV. Jag sprider ut mina frön och ser var någonstans det börjar växa upp nya möjligheter.

 

0

0 kommentarer

  • Ellinor

    Snyggt block 😉 Känns verkligen somrigt så låt oss hoppas att det lockar fram den nu så efterlängtade våren och sommaren! Måste snart komma ner och hälsa på dig också, Nu bor vi ju ännu närmare varandra och så här års vill man (iaf jag) gärna ut och resa lite 😊 Ta hand om dig! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.