C'est la vie

Några saker jag gjorde igår (och även ett par tips!)

 

IMG_2062

Jag spenderade större delen av förmiddagen och även dagen med att packa upp alla miljoner (kändes det i alla fall som) resväskor med kläder. Att det dessutom var en massa prylar, skräp och andra onödiga detaljer som jag av någon anledning alltid samlar på mig gjorde att det tog ganska lång tid. Till slut var i alla fall alla väskor tomma. Nu ska jag bara ta mig tiden att släpa upp dem på vinden också.

 

IMG_2057

Medan jag vek tvätt så lyssnade jag på podcasten Trettio plus trevar. Jag har faktiskt inte lyssnat på en enda podcast (förutom kanske ett avsnitt) innan dess. Det är av två anledningar. 1. Jag har inte sett tjusningen i det utan lyssnar hellre på mina vänners babbel 2. Jag har inte tålamodet och koncentrationsförmågan för att lyssna på människor prata non-stop i över en timme. Sedan så snubblade jag över podcasten Trettio Plus Trevar och kom på mig själv att skratta och nicka igenkännande genom hela första avsnittet. Jag älskar Klara Svenssons ocensurerade ärlighet, Tove Norströms humor och att höra Sofi Fahrman i en mindre klämkäck version. Så mycket igenkänning för mig som också är 30+ (förutom det där med barn dårå). Tro mig, du kommer garva högt åt detta. Finns på Spotify eller iTunes!

 

IMG_2059

Visste du att du kan lämna in ogiltiga sedlar till Riksbanken och få pengar för dem? Jag hittade en gammal tusenlapp i min sekretär inklämd bakom en låda och ett boardningpass. Sekretären kommer från min farmors gamla flickrum och har sedan stått i sommarhuset. Antagligen har den legat där sedan några år tillbaka eftersom att denna sedeln slutade gälla efter den 31 januari 2013. Hursomhelst så kan man skicka in ogiltiga sedlar mot en avgift på 100 kr. Lätt värt det!

 

IMG_2072

När jag var klar med att hitta gamla pengar och packa upp så gick jag ut. Lämnade in min cykel för lite uppfräschning och fix av punkterat däck, sedan promenerade jag längs med allén mot city. Titta vad grönt det börjat bli!

 

DSC_3980

Mötte upp med en tjej som varit så snäll och tagit med en väska åt mig från Paris. Jag insåg att jag inte skulle få med mig alla grejer från Paris så jag skrev i Facebook-gruppen Svenskar i Paris och frågade om någon skulle till Malmö-trakten den närmsta tiden. En snäll tjej erbjöd sig att ta med några av mina saker. Skönt att slippa betala flera hundralappar för att skicka det! Hon fick lite choklad av mig som tack för hjälpen. Tips för dig som befinner dig utomlands och behöver få dit eller hem någonting till/från Sverige! Det finns hjälpsamma människor över hela världen 🙂

 

DSC_3984

Satte mig sedan på biblioteket och skrev på mitt CV, bloggade (och svarade på kommentarer) och lyssnade på klassisk musik. Älskar bibblan. Det är så mysigt att sitta där, plus att det är lättare att få saker gjorda där än hemma. Plus att kafét på Malmö Stadsbibliotek har så trevlig personal och gott kaffe.

 

IMG_2074

Sedan fick jag skynda mig hem till Stina som skulle bjuda mig på matvåfflor. Våfflor kan man alltså äta på annat vis än med sylt och grädde. Egentligen ska man ha rom och rödlök på också men det gillar inte jag så mina såg ut såhär. Fina Stina. Finns få människor i mitt liv som jag känner mig så bekväm med. Kan liksom sitta där och rapa ocharmigt i hennes soffa eller säga att jag kommer ogilla alla hennes bilder från deras kommande bröllopsresa till Maldiverna i januari och ändå älskar hon mig. Hur fint är inte det? (började nästan gråta av avundsjuka när hon visade bilder på resorten de ska bo på – hatälskar henne just nu!!)

I morse ringde syrran och sa att hon fått en riktigt bra praktikplats i Hanoi till hösten. Jag blev så glad för hennes skull! Jag vet att hon kämpat för detta och är så stolt över att ha en syster som jobbar så hårt för sina studier. Plus att jag nu kan planera in en härlig semester till Vietnam i vinter, hehe. Nu ska jag göra mig i ordning. Måste hämta min cykel, skicka in tusenlappen och sedan beta av resten av listan på saker jag vill ha gjort innan helgen.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.