Nice,  Places in France,  Travels

Ett unikt och charmigt koncepthotell i Nice

Jag vaknade någon gång i natt och var helt förvirrad över var jag befann mig. Är jag i Sydafrika? Hemma hos Sophie i Paris? I syrrans gästsäng? I ungefär en sekund kände jag mig väldigt osäker och otrygg. Sen kom insikten att jag faktiskt låg i min säng i Malmö och då blev jag lugn. Jag antar att det är mitt själsliga jag som inte riktgt hängt med i svängarna efter att ha sovit på så många olika platser och i så många olika sängar (det låter ungefär som att jag har ett nattligt extraknäck, men så är alltså INTE fallet) den senaste månaden.

På tal om sängar så har jag inte skrivit om hotellet jag bodde på i Nice. Ett av de bästa hotellen jag bott på faktiskt. Jag bokade in en natt på Hôtel Windsor, en mysig pärla med ett alldeles unikt koncept och som ligger en bit bort från turistkvarteren. Den här sängen ovan var en av de skönaste jag sovit i och tack vare att alla rum är ljudisolerade så stördes jag inte av trafiken utanför trots att rummet vätte ut mot gatan.

Hotellets bakgård är en lummig liten djungel där du kan plaska i poolen varma medelhavsdagar eller slå dig ner i en av rottingfåtöljerna och läsa en semesterbok under den enorma korkeken.

Hej hej härliga pool! Jag tog faktiskt ett dopp. Trots att det inte var mer än 16 grader i luften. Badkruka som jag är så kändes den lätt uppvärmda poolen lite kall men för en inbiten svensk viking var den säkert precis lagom tempererad.

Rummen på Hôtel Windsor är alla inredda olika, och hotellet går efter ett unikt koncept där de låter konstnärer gå loss med sin fantasi. När jag var där var det till exempel en installation i hissen med en röst som pratade och väggarna var prydda med någon slags modern konst. Om du vill läsa om konceptet så kan du göra det HÄR.

Till mitt rum tillhörde en balkong där jag kunde gå ut och njuta av det vackra och varma vädret. Ha! Skojar. Det var 15 grader och molnigt, som ni kan skåda. Fast ändå, balkong är aldrig fel! Fin utsikt dessutom.

Det var lite problem med avloppet i duschen och så var det väldigt varmt på mitt rum (kan dock ha varit mitt fel för jag visste inte att de satte igång elementen på natten), men när jag påpekade det dagen efter så bad de om ursäkt för besväret och bjöd mig på frukosten (det ingår väldigt sällan på hotell i Frankrike – FYI). Sådana gester gillar jag, för det är ingen kostnad för hotellet men det får en att känna sig värderad som gäst.

Den vackra gården där frukosten serverades. Allting var av färska råvaror och så hade de mini viennoiseries (alltså croissanter och pain au chocolats i miniformat) som var alldeles nybakade. Det bästa jag vet.

Överlag så var detta en riktigt behaglig upplevelse och jag skulle gärna komma tillbaka för att bo fler nätter. Otroligt tillmötesgående personal, tysta och fräscha rum, utsikt mot gården eller balkong mot gatan och en prisvärd frukost (jag hade tyckt det var värt att betala för den också). Det känns alltid lite synd att bara bo en natt på hotell för man hinner inte riktigt njuta då. Till skillnad från andra som inte bryr sig om hotellet när de reser så är det för mig en del av upplevelsen. Det måste inte vara lyxigt, och stora eller opersonliga hotellkomplex går bort, men jag älskar hotellkänslan.

Jag betalade för min vistelse själv så detta är alltså inget sponsrat inlägg. Ett tips är att boka via t. ex. hotels.com för de har ibland specialpris på hotell som annars ligger över ens budget. Så gjorde jag och sparade några hundralappar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.