Cape Town Surroundings,  Eating out in Cape Town

Sushi, mojitos and magical evening light

En kompis bad mig ge några tips åt en vän till henne som ska till Kapstaden. Det slutade med att jag skrev en lååång lista och resultatet av det blev en enorm längtan till min det som var mitt hem hela vintern och våren. Jag insåg även att jag fortfarande har många saker att bocka av på listan över “Platser i Kapstaden att blogga om”, men senaste tiden har jag faktiskt haft noll lust för just det. Inspirationen är på väg tillbaka, men jag tar det i lugn takt i stället för att provocera fram prestationsångest och onödig press.

En av de ljumma sommarkvällarna under min tid i Sydafrikas tredje huvudstad tog jag och Josefin, en trevlig svensk tjej som jag lärde känna där, sikte på en hotellbar i Capital City – African Pride Hotel Crystal Towers. Hon hade nämligen luskat ut att de hade Happy Hour med sushi till halva priset. Så vi hoppade in i en Uber och susade till stadens norra område. Jag kan väl inte påstå att det var det bästa stället jag varit på, de visste till exempel inte hur man gjorde mojitos och det blev fel två gånger när jag bad om att få en drink som faktiskt smakade någonting annat än lime och sodavatten. Trots det så var maten god, omgivningen fin och när vi väl visade att vi var något missnöjda med servicen, så skärpte de till sig och blev väldigt tillmötesgående. Dessutom fick vi valuta för pengarna när vi hutlöst snodde med oss små handdukar från hotelltoaletten. Det kanske bara var jag som gjorde det nu när jag tänker efter.

African Pride Crystal Towers:
Corner of Century Boulevard and Rialto Road
Century City, Cape Town 7441
South Africa

 

Så himla fin bild på denna donnan som gjorde en del av min tid i Kapstaden betydligt roligare.

Alltså, det där ljuset. Så magiskt!

Ikväll blir det inte några drinkar eller sushi på en takterass längst ner på Afrikas kontinent, utan en ganska lugn hemmakväll. I morgon ska jag gå upp tidigt så det är lika bra att jag tar det lugnt hemma. Jag ska värma upp lite soppa, ta fram chokladen från skafferiet och se på en film. Livets kontraster va? Fast nu börjar jag sakna den där livsstilen utanför Sveriges gränser och längtar efter att resa. Dags att börja spara ihop till resmålet jag redan har siktat in mig på till hösten.

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *