Cape Town Surroundings,  Living abroad

City stroll

Jag tog tåget in till stan igår med en tanke att åka till Waterfront men jag ångrade mig och när jag anlände till Cape Town Station, styrde jag i stället stegen mot Bo-Kaap. Trots att jag bott i Kapstaden i 3 månader så hade jag fram tills igår ännu inte tagit mig dit. Däremot så kändes det lite jobbigt med alla turister och efter en liten promenad runtomkring så gick jag därifrån. Det var Instagram husbands och uppstylade influencers all over the place,

I stället gick jag vidare längs med Bree Street och kom bort till Kloof Street. Det var en så märklig lördagseftermiddag igår i Kapstadens centrum. Nästan som Paris i augusti. Alldeles stilla och folktomt (förutom på Bo-Kaap då). Jag handlade lite mat på Woolworths och på vägen tillbaka stannade jag för att köpa glass på ett av mina favoritställen. När jag sätter mig ner så börjar jag och killen bredvid mig direkt att prata. Han visar sig vara riktigt trevlig och berättar att han äger ett bageri en bit därifrån. Det slutar med att jag går därifrån med en ny kompis. Är inte sådant lite roligt? Det är det jag älskar med att bo utomlands. Man träffar folk på helt otippade ställen och människor är överlag mycket mer öppna för att konversera än i Sverige.

En kompis undrade om jag ville med och ta en drink i stan igår kväll men jag orkade inte ta mig in igen. I stället tillbringade jag kvällen med att prata med Anna och sedan såg jag 1,5 avsnitt av Switched at Birth. Nu måste jag in i duschen för vi åker mot Stellenbosch om en knapp timme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.