Cape Town Surroundings

Vinrankor och vindrickande

Ett måste under ett besök i Kapstaden är att åka ut till någon av vingårdarna runt omkring staden. Det vill säga, om du gillar vin såklart. Fast det gör du väl? Hoppas jag. Annars vet jag inte om vi kan vara cybervänner. Nä, ja ba skoja.

Hursomhelst så finns det flera vindistrikt i området och ett av dem är Constantia som ligger ca 10 minuters bilfärd från Camps Bay. Där finner du flera olika Wine Estates och för några helger sedan besökte jag ett av dem – Constantia Glen. De erbjuder dels wine tasting och har även en trevlig restaurang där du kan njuta av ett (par) glas vin tillsammans med en lättare måltid. Det som är extra mysigt med just denna är att det finns en gräsmatta där du kan sitta och dricka vin medan du blickar ut över raderna med vinrankor. Vi valde dock att sätta oss vid ett bord där vi delade på en flaska Sauvignon Blanc och lyxade till med en ostbricka (för det är inte direkt billigt – som sagt, i sydafrikanska ögon, inte svenska). Tyvärr verkar de inte veta hur man serverar fransk ost här för brien de serverade oss hade fått en fransman att gå i taket. Den var både omogen och smaklös. Fast vad gjorde det när vi satt där och mådde helt utmärkt ändå? Inte nog med att det var en helt fantastiskt vacker omgivning så var det också en riktigt härlig eftermiddag med fantastiskt sällskap.

I morgon ska jag besöka ett annat vindistrikt. En kompis föreslog en dagsutflykt till Stellenbosch vilket jag verkligen ser fram emot för där har jag ännu inte varit. Jag lovar en fullständig rapport efteråt, och på Instagram för den som är intresserad.

0 kommentarer

  • teruko

    En intresserad anmäler sig, ser fram emot rapport. Tycker om vin? Ja.. Är t ex medlem i Munskänkarna, om du vet vad det är? En rikstäckande organisation för dem som tycker om vin och vill lära sig något om drycken dessutom. Bara för gamlingar? Nej!! Många unga medlemmar här, vår avdelning är på fjärde plats i medlemsantal efter Stockholm, Göteborg och Malmö. Dina foton är såå lockande!

  • Tina

    Oj, vad det ser härligt ut. Ett vin som heter Stellenzich från Stellenbosch har en speciell plats i mitt hjärta; det drack vi på kvällen när min man friat till mig. Hoppas ni får en riktigt härlig utflykt! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.