Cape Town Life,  Living abroad,  Weekend

Saturday breakfast at Honeybun

Ibland på lördagar går jag upp till Lower Main Road här i Observatory och äter frukost på något av kaféerna däromkring. Oftast på Honeybun eftersom att de har gott kaffe, riktigt smarriga juicer och mat med färska råvaror. Egentligen är det lite dyrt för att vara Kapstaden men för en svensk är det såklart superbilligt. Jag menar, en flat white för drygt 15 kronor är stora summor. Ändå kan man komma undan billigare. Idag när jag vaknade insåg jag att jag knappt hade någonting att äta till frukost så jag knatade upp till Honeybun likt många gånger förr.

Jag har en frilansgrej som jag måste göra så jag sitter här med datorn och tänkte jobba fram till lunch. Det är helt okej att sitta här i fönstret och titta ut över alla som passerar på gatan. Solen skiner som vanligt i Kapstaden och irritationen från nattens fest på husets baksida, samt det faktum att jag vaknade för tidigt och inte är helt utvilad, börjar blekna och gå över till en skön helgkänsla. Lördagar är trots allt oftast riktigt bra dagar. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra i eftermiddag men jag tror i vilket fall att jag ska åka iväg någonstans. Kanske strosa runt i stan eller åka till stranden. Jag får se vad jag känner för.

Vad gör du denna lördag?

0

0 kommentarer

  • Amina

    Christine <3 Det ser härligt ut, hoppas det är lika härligt som det ser ut och (som du själv säger) den där sköna helgkänslan börjar infinna sig snart, att du blir klar med ditt arbete och att du kan unna dig att verkligen njuta av frihetskänslan. Vet själv att det kan vara lite svårt – i Milano i höstas så sa ju alla "njut nu av att vara ledig och kunna göra vad du vill" men ibland är det ju himla svårt – vad ska man göra!? Det blir liksom lätt att man inte gör nånting och får lite ångest för det, eller jag fick i alla fall det ibland… Här i Göteborg ser lördagen ut som följer; vi har varit ute och sprungit, ätit frukost, snart ska jag ner på synundersökning och köpa nya glasögon, sen blir det bloggjobb inför inlägget som ska komma på onsdag. Ska försöka filma lite – spännande! Sen blir det en middag med vänner ikväll 😊 Så en heldag!

  • christinestories

    Ja visst är det svårt ibland? Jag får inte dåligt samvete om jag inte är ute i solen (vilket jag kan få i Sverige på sommaren) men däremot känner jag ibland att tiden springer iväg. Tycker inte om att slösa en hel lördag på att vara inne, men så kan det vara svårt att bara bestämma sig för att åka iväg. Fast kanske det man borde göra 😊 Lät ändå som att du hade bra lördagsplaner. Blev den lika härlig som den verkade? Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.