Sunset in Montmartre

Som en mjukstart inför min kommande Paris-resa kommer här ett restaurangtips som jag suttit på i 1,5 år nu. Jag var tvungen att googla så att de inte hunnit stänga igen stället, hehe. Sist jag besökte Paris bodde jag i Montmartre och det är där den här trevliga krogen ligger. Närmare bestämt på rue Ordener, några kvarter ovanför Sacre Coeur och ett par minuters promenadavstånd från metrostationen Jules Joffrin. Med andra ord så hittar man restaurangen Sunset på ett tryggt avstånd från Paris mest turisttäta kvarter. Det märks väl på klientelet där merparten troligtvis bor i kvarteret eller i någon av de närliggande arrondissementen. Maten är ”Modern French cuisine”, och som vanligt är det ett gott tecken när menyn inte ens erbjuder en engelsk översättning.

Jag hann besöka den stilfullt dekorerade restaurangen två gånger. Den ena var på kvällen när jag och en vän gick förbi vad som verkade vara ett ställe med en härlig vibe, och den andra nästkommande förmiddag för en väl smakande brunch. Det är verkligen franskt med en twist, precis som jag gillar det.

Det ser ut som korvslantar men det var små mördegskakor au beurre salé på en tigerkaka. Som sagt, det franska genomsyrar menyn.

Inredningen ger Sunset en ganska hemtrevlig ton, samtidigt som det rustika får en att påminnas om att faktiskt befinna sig i Paris.

En faktisk solnedgång på rue Ordener.


Sunset hittar du på 100 rue Ordener. Enklast är att ta sig dit med buss # 31 från Gare de l’Est eller Étoile (Triumfbågen), då går du av på hållplatsen Duhesme.

0 reaktioner på ”Sunset in Montmartre”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen