Paris Tips,  Restaurants/Bars/Cafes in Paris

Kreativ kaféhörna i Paris hipsterkvarter

Om jag hade varit kvar i Paris idag så skulle jag med stor sannolikhet ha börjat min måndagsmorgon på det här mysiga lilla kaféet. För självklart hade jag i så fall bott i mitt favoritkvarter – Batignolles. Quoi d’autre?

Jag åt frukost på Dose Dealer de Café två av två morgnar jag tillbringade i det området. Paris kan vara väldigt dyrt, men det finns ställen som fortfarande serverar mat och dryck till (någorlunda) resonabla priser.

 

Den här lokalen har hunnit byta ägare två gånger de senaste sju åren. När jag bodde några kvarter härifrån, på rue Sauffroy och senare på rue des Batignolles, var det först ett typiskt sunkigt parisiskt brasserie och sedan en bar som hette Manhattan där jag och C (min dåvarande franska pojkvän) möttes ibland för en apéro efter jobbet.

Under dagen verkar Dose Dealer de Café vara ett populärt tillhåll för Batignolles frilansande invånare, driftiga franska entreprenörer och andra digitala nomader. MacBooks är uppradade på borden medan dess ägare sippar på en espresso och skriver så fingrarna glöder. Jag gillar mixen av det klassiskt parisiska och en nordeuropeisk atmosfär. Maten och bakverken har kvar en fransk touch med influenser från andra delar av världen. Det är just sådant jag älskar med Frankrike, att de håller lite på sin matkultur. De har även en ”take away”-lucka för stressade arbetare på språng till kontoret, ett koncept jag såg en del av i Kapstaden. Såklart är många av deras råvaror ”bio”, vilket betyder biologique och i sin tur innebär att det är ekologiskt. Ekologiskt är väldigt à la mode i Paris sedan några år tillbaka. Det finns både kaféer och lunchrestauranger som endast serverar ekologisk mat, och speciella (svindyra) ekologiska matbutiker.

 

Sista måltiden innan jag flög hem till Sverige. Det är bara på sådana här hipster-kaféer som det går att få en riktigt bra och välkomponerad cappuccino. Tips från coachen: beställ aldrig en sådan på de lokala brasserierna om du har en normalhög nivå på cappuccino-kvalitet. Du kommer att bli besviken och den är sällan värd de där dryga 6 eurona.

 

Dose ligger precis intill en kyrka, såhär ser det ut på andra sidan.

 

Cirka 20 generösa fotsteg från kaféet i fråga ligger en av Paris mysigaste parker: Square des Batignolles.

 

 

Det är helt klart det mest hemtrevliga området i den franska huvudstaden. Enligt min åsikt i alla fall. Hängivna förespråkare för andra delar av stan håller troligtvis inte med. Varje ”parisien” och ”parisienne” har sitt favoritkvarter av Paris 20 arrondissement och stadsdelar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.