Things I like,  Weekend

Sun is shining

Solen fortsätter att skina över Malmö. Hela Europa badar i solsken idag. Det är som att vädergudarna vill kompensera för allt annat elände för de vet att vi annars hade grävt ner oss i en kollektiv depression. Jag vet i alla fall att jag nog hade gjort det. Igår var första gången på hela veckan som jag kom ihåg att ta med mig solglasögon till jobbet. Det är ju inte direkt så att de behövts det senaste halvåret, men nu så.

På tal om jobb så har den gångna arbetsveckan varit bra, inte bara tack vare solen utan även för att det faktiskt har varit roligt att befinna sig på jobbet. Jag har skrattat mycket, fått uppmuntrande feedback, druckit lite för mycket kaffe, uppmanat sjuåringar 2753 gånger att tvätta händerna, agerat DJ med tema ”Mello-låtar” (och ofrivilligt fått några av dem på hjärnan) och ibland blivit arg (vilket mestadels hört ihop med giget som Mello-DJ). Mest av allt har det varit skönt att gå till jobbet och inte behöva tänka på en möjlig arbetslös framtid när allt är över.

De här glajjorna på bild köpte jag i Spanien när jag var där i februari. Jag hittade dem i en liten butik som ligger vid kajen i den lilla hamnbyn Sotogrande. En butik som nog inte klarar sig genom att dess klientel under kommande högsäsong på Costa del Sol drastiskt minskar, eller uteblir helt. Jag hoppas att det är rika hemmafruar som driver dem som en hobby och inte är beroende av intäkterna. En naiv tanke kanske, men jag försöker att inte spä på min cynism ännu mer.

Vårkänslorna spirar denna lördag den 28 mars så idag tänker jag nog mest hänga utomhus. Jag ska träffa mamma, dricka finkaffe och promenera bland knoppande buskar och hoppingivande Blåsippor. Lyssna på vårfåglarna som olikt från oss människor gör långa resor över jordklotet i dessa tider.

0 kommentarer

  • MarbellaTanten

    Hahaha … förlåt att jag skrattar, men det var roligt inlägg 😃
    Förstår EXAKT när en mellolåt fastnar i huvudet, och ändå tycker man den är helkass och säger högt för sig själv: Neeeej!!!
    Sen det där med rika hemmafruar, hahaha … du har så rätt!!! Vet många butiker som går halvdåligt, eller verkligen dåligt, men ändå finns de kvar år efter år med skyhög hyra och knappt några intäkter … och ja, rika hemmafruar som har en lite ”bebis” för att ha något att göra, eller göra och göra, de åker dit och surfar på nätet och hänger med kaffe och vin, kläder och smycken är så gammalt att de borde snart vara på museum, hahaha 😃
    Men det är synd, verkligen synd om dem som kämpar med sina små butiker eller caféer, de kan jag faktiskt nästan gråta för … fan, nu fick jag en tår i ögat, så hemskt! 😟

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.