Things I like,  Vardagslyx

House guest

Long overdue här, men nu bjuds det på bilder från Erins besök i Malmötown. Det var en ovanligt kall novembervecka för att vara Skåne, men så vet man ju aldrig riktigt hur det ska bli med väder och vind den här tiden på året. Inte för att det gjorde något. Den veckan var ändå en av året topp tre höjdpunkter. Vi värmde oss mycket inne i lägenheten och maratonkollade på Love is Blind, men däremellan hann vi med att hälsa på Turning Torso, köpa lakrits till Erins mamma, besöka Moderna Muséet och biblioteket, fika på Nostra, gå på spa (mer om det i ett eget inlägg!) och hålla i en födelsedagsfest för yours truly.

Fint när en kär vän från långväga håll får träffa ens lokala vänner och de liksom finner varandra. Samma med M och Erin. De blev direkt avslappnade polare med egna interna skämt. Älskar sådant <3

När en vän kommer på besök och bor hos en blir det så personligt och intimt på ett mysigt sätt. Man lär känna varandra på ett annat vis. Det blir som att vänskapen fördjupas och stärks av att umgås i en miljö där man finner sig i en familjär symbios. Både jag och M tycker om att ha vänner och familj på besök, särskilt när de liksom finner sig i hemmet och blir trygga med att vara sig själva. Det bästa jag vet är när mina gäster börjar leva lite som att de är hemma hos sig själva. Med vissa undantag kanske. Vet inte hur bekväm jag skulle vara om mina gäster gick runt nakna efter duschen eller drog hem en snubbe från krogen.

Trots att vi egentligen bara ”mötts upp” två gånger tidigare känns det som att vi är soul-sisters. Sist vi sågs var i januari 2020 när vi möttes upp i Paris och nu när vi träffades igen var det som att tiden stått still. Erin och jag lärde känna varandra via våra bloggar och efter att ha umgåtts flera gånger i veckan under de två månader som hon bodde i Paris (och skrev en bok!!), höll vi kontakten hela tiden. Ungefär som brevvänner fast i den digitala eran. Videosamtal, whatsapp-rapporter kring vardagshändelser, bilder som skickats från resor etc. Du hittar förresten hennes Instagram-profil HÄR.

Jag har suttit ett ganska bra tag i lobbyn på MJ’s och jobbat på logga och hemsida åt min kompis Linda. Hon behövde lite hjälp så jag passar på att hobby-frilansa lite när jag ändå har tid till det. Tror dock att det är dags att klappa ihop datorn för nu börjar det bli fredags-AW här med en massa helgglada (högljudda) människor. Jag åt knappt någon lunch så borde nog hitta föda innan blodsockret faller till marken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.