Weekend

Alone together

Igår hade vi julfest med kören och precis som förra året var vi hemma hos M och mig. Det var riktigt trevligt! Fördelen med att vara värdar är att slippa laga mat och förbereda mer än städning bistå med tallrikar och glas. Nackdelen är att man inte kan gå och lägga sig innan den sista gästen går hem plus all disk dagen efter, men det var det värt ändå. Jag röjde undan allting efter frukosten och en stund senare var det som att ingenting någonsin hade hänt. Förutom en stillsam baksmälla i form av lätta kallsvettningar och ett tungt huvud. Jag drack typ en drink och ett glas vin, flera glas vatten och sov sen till 9.30. Ändå har jag varit riktigt seg idag. Det känns som att det blir värre med åren?

Det kan också vara för att jag precis höjt dosen på mina antidepp, marginellt förvisso, men säkerligen är det en bidragande faktor. När jag var hos min läkare i veckan föreslog hon den åtgärden eftersom att jag har haft ganska många symptom på utmattningsdepression. Förhoppningsvis gör det en positiv skillnad för mitt mentala mående.

Idag har vi kört ”alone together” här hemma. Ett uttryck som M hittat på, vilket betyder att tillbringa tid hemma men att vi gör det var för sig utan att egentligen interagera så mycket. När vi liksom hänger i varsitt space av lägenheten. Det behövs när man annars är med varandra i princip hela tiden. M har spelat TV-spel på projektorn i sovrummet och jag har sett på film i vardagsrummet, tvättat en maskin tvätt, gått en promenad, pratat med min kusin och slösurfat. Däremellan har vi sett på Ted Lasso och The Wire tillsammans, och ätit såklart. Ganska typisk slö söndag utan fasta planer. Ganska typiskt oss för övrigt att M kan tillbringa en hel dag med att göra i princip en sak och inget annat. Jag har tvättat, varit ute och promenerat, städat köket och tycker ändå att det är en ganska vilsam dag. Haha!

Just nu känner jag mig så trött att jag faktiskt funderar på att lägga mig trots att klockan bara är nio. Helt ärligt orkar jag inte ens skriva mer, så jag avslutar här och återkommer med ett roligare inlägg i morgon.

Hoppas att du haft en skön helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.