Weekend

Helgen i bilder och text

Hej på er denna tisdag. Solen har lyst här i Malmö hela dagen, precis som den gjorde igår. Under rådande omständigheter skänker det lite extra lycka att dagarna blir längre och soltimmarna fler. Just nu jobbar jag en del (som lärarvikarie) eftersom att situationen i världen just nu inte direkt är fördelaktig för oss som söker jobb. Plus att jag lika gärna kan passa på om de nu skulle bestämma sig för att slänga skolorna. Det är segt att komma upp när klockan ringer kl 06.15 men väl på jobbet trivs jag väldigt bra just nu. Jag är inte fast anställd men jobbar endast på en skola i Malmös utkant där jag både känner de som jobbar där och eleverna vilket är en behaglig trygghet för tillfället. Det är liksom trevligt och kul att vara på jobbet.

Jag ska säga att det gett mig ännu mer nöje att läsa era kommentarer på inlägget där jag frågade om vilka ni är som läser bloggen. Under tiden som jag tog en liten paus härifrån gick jag in och tjuvkikade några gånger. Du som inte lämnat en kommentar och har några minuter över får gärna gå in och svara på frågorna. Jag lovar att det är JÄTTEROLIGA frågor. Ba’ göre! Då blir jag väldigt, väldigt glad.
Sedan tänkte jag samla alla era härliga tips i ett blogginlägg för det är verkligen vad vi behöver just nu.

Tills vidare tänkte jag dela med mig av hur min helg såg ut. Håll till godo för jag är inte mycket för ”min helg i bilder”. Det kan vara sista gången på länge.

Det började med att jag jobbade till sent eftersom att jag erbjöd mig att ta stängningen. Sedan promenerade hem i nordlig motvind för att jag var för snål för att köpa en bussbiljett. När jag nästan var hemma fick jag det här sms:et. Min kusins fyraåriga dotter Ines ville tydligen skicka ett meddelande till mig. Tydligen väljer hon sina emojis med omsorg. Jag undrar varför just stjärnan fick vara med två gånger? Ett mysterium jag fortfarande fått svar på.

En kompis försökte locka med mig ut i fredags kväll men redan kl 20.15 hade jag tagit en lååång varm dusch och bytt om till pyjamas. Så det fick bli ett par avsnitt av serien The Morning Show. Den är så bra, se den! Finns på Apple TV.

På lördagen gjorde jag inte så mycket innan lunch, men sedan gick jag ut i solskenet. Massor med vårblommor har poppat upp och koltrasten kvittrar från trädgrenarna. Nu värmer dessutom solen. Tack Corona för att du inte hände i oktober.

Jag satt även ett tag i solen på Östra Kaffebaren, vilket jag ofta gör på lördagar. Mitt försök till att läsa gick inte så bra eftersom att de två sällskapen bredvid mig pratade så himla högt om… *trumvirvel* ….. Corona. What else. En av dem var ganska rimlig i sina resonemang medan en andra mest verkade vara en självutnämnd expert. Det finns lite för många av de senare just nu. Samt de som tror att vi drabbats av en andra epidemi av Spanska Sjukan.

På kvällen cyklade jag in till stan för att möta Anneli, Cecilia och Louise på Quan. Anledningen var födelsedagsfirande för en av tjejerna i gruppen (inte jag, tyvärr) så jag gjorde mig lite extra fin. Sidenlinnet köpte jag på Intimissimi på rean i Paris. Det är egentligen mer åt det lila hållet men ljuset gjorde det rödare.

Vet ni förresten vad jag tänkte på när jag laddade upp den här bilden? Den där normen numera att man ska fejka både det ena och det andra med sitt utseende. Ändå handlar allt om ens egen självbild. Ju äldre jag blivit, desto mindre kritisk är jag till min kropp och mitt utseende. Jag tänker sällan negativt om det utan har accepterat att det är så jag ser ut. Fillers, botox, hår- eller fransförlängning, nagelpåbyggnad, fylligare rumpa eller tre lager smink kan inte ge bättre självkänsla. Allting handlar om insidan och den reflekterar utsidan. Jag är glad för att jag kommit till den punkten i livet där jag är nöjd med det jag har, med alla skavanker.


Ett litet sidospår där, men så är ju jag. Vi delade på några smårätter på Quan som var väldigt goda men jag blev lite besviken ändå. Jag ska skriva mer om det sen. Det var en del folk ute och det gäller kanske att passa på för vi vet aldrig om de bestämmer sig för att stänga allting om några dagar. Det behövs dessutom komma in intäkter i stadskassan och då är det bra att stötta de verksamheter som behöver det för att inte tvingas gå i konkurs på grund av detta kaoset.

I söndags hände inte så mycket mer än en söndagsbrunch hemma hos Louise. Det var nog det mysigaste på hela helgen. Att äta, diskutera, skratta och dricka kaffe. Just sådant som gör livet så himla fint just nu, eller alltid såklart men extra mycket nu. Det gäller att mata livslusten med positiv energi och allt som gör en glad.

Nu ska jag fixa lite middag som jag tänkte äta framför nyaste avsnittet av Gift vid första ögonkastet. Det fanns en ambition om att dra ut på en löprunda efter jobbet men den var nog lite väl hög. Med en huvudvärk som inte vill släppa skjuter jag på det till senare i veckan. Troligtvis är huvudvärken resultatet av en kombination av intensiva jobbdagar (med höga ljudvolymer och väldigt mycket tid ute i blåsten) och vätskebrist. Jag glömmer både att dricka vatten och gå på toaletten. I övrigt mår jag bra.

Hur mår du förresten? Har du klarat dig undan virus och annat skräp?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.