Paris

Stamgäst i Paris

 

Några bilder som jag tog min första dag i Paris. Innan och efter jag mötte två vänner för lunch. Det duggade lite lätt, men det gjorde inte så mycket. Staden är minst lika vacker ändå. På ett vis är det en speciell känsla att komma dit som turist och promenera runt på en vardag. Jag stöter på människor som är i samma situation som jag en gång var. På väg till jobbet, på väg hem, i mataffären för att handla mat till middagen, ute för att äta lunch. På ett sätt kan jag sakna det, men jag vet ju samtidigt att jag blev galen på den överfulla metron, att stå i kö på Monoprix klockan åtta på kvällen samtidigt som jag höll på att krevera av blodsockerfall och alla dyra pengar jag la på lunch ute. 

 

Fast som stamgäst-turist kan jag välja vad jag vill se. Paris är bekant, men ändå håller jag allt det där som gör vardagen omständlig på avstånd. Kanske är det därför jag ibland saknar det så mycket? 

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.