In the kitchen

Wok med räkor

 

Jag gjorde en så himla god wokrätt till middag så jag bara måste dela med mig av ”receptet”. Eller alltså, jag lagar ju inte mat efter recept så det är mer instruktion om vad ni ska ha i och ungefär hur jag gjorde. Eftersom jag improviserar och lagar på känsla så har jag ingen aning om exakt hur mycket krydda jag har i. Det är liksom ”efter behag”.

 

Denna rätten passar i alla fall väldigt bra när man inte har så mycket tid eller vill laga riktig mat som inte är så komplicerad.

 

Du behöver: glasnudlar, olivolja, räkor (jag köpte räkor på burk), purjolök, sockerärtor, zucchini, vitlök, grön currypasta, chili, ingefära, salt och peppar.

 

Såhär gör du:

 

Stek upp smör med en riklig mängd olivolja i en stekpanna med hög kant. Sedan fräser du purjolöken med riven eller hackad vitlök och ingefära. Salta, peppra och ha på lite chili (här kan man ju välja antingen färsk eller från burk). Lägg i räkorna och låt det fräsa på mellanvärme. Strimla sockerärtorna och zucchini under tiden. För att undvika att de blir sunkiga och för mjuka så ska de i ganska sent. Jag tycker i alla fall att det blir godast när de är lite krispiga. Ha i ungefär en halv tesked currypasta och rör runt ordentligt. Om det blir lite torrt kan man eventuellt hälla på lite vatten och lite mer olja. Smaka av också så det inte blir för starkt, om du nu är känslig med det.

 

Nudlarna kokar du upp under max 2 minuter och sedan häller du av vattnet och blandar dem med det andra och låter det fräsa lite på låg värme medan du blandar ihop allt. Nudlarna kan med fördel klippas eftersom att de tenderar att inte blandas med det andra annars.

 

Bon appétit!

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.