Weekend

Spontana helger

DSCF8126

Det är åter igen ganska grått ute, och emellanåt smattrar regndroppar lite lätt mot fönsterrutan. Jag försöker däremot att bortse från det faktum att solen gått och gömt sig igen bakom ett tjock täcka av gråvita moln. Dels för att jag faktiskt har en hel del att vara glad och tacksam för. Även om jag just nu går genom en period då allt som ska hända är lite osäkert, så finns det någonting bra där i slutet av den långa tunneln. Det är det jag måste påminna mig själv om.

Sedan är det såklart fredag. Snart helg med andra ord. Jag har ingenting grandiost spikat i förväg. Förutom förhoppningsvis Köpenhamn i morgon (om jag kan låna Henrys tågkort), men förutom det är det ganska blankt i kalendern. Jag tycker om att ta helgen lite som den kommer. Hoppa på det tåg som tuffar förbi, eller stå stilla på perrongen och njuta av att inte behöva stressa iväg. Äta långa frukostar, lyssna på musik, se någon film på Netflix, pilla och fixa hemma, fika med någon vän, träna, haka på barhäng i sista minuten eller gå en lång promenad i en park. Typ sådana saker.

Jag lärde mig under mina år i Paris att njuta av helgen. Att det gör ingenting om den inte är planerad in i minsta detalj. Jag tror att det var en kombination av att mitt ex var fransk (de är mer spontana och riktiga livsnjutare) och att jag ofta jobbade sent i veckorna. Så på helgen tog vi det alltid ganska lugnt och hakade på det som dök upp. Sedan har jag tagit det med mig. Såklart är jag en ganska spontan person, men jag tror att mina år utomlands gjorde mig ännu mer spontan.

Är du som jag eller bokar du upp dina helger en månad i förväg? Berätta gärna om dina helgplaner, om du har några.

//I don’t have any major plans this weekend, except for a trip to Copenhagen tomorrow. To be honest, I like it that way. It’s nice to take it as it goes and be a little spontaneous. Just chill at home and watch Netflix, eat breakfast for a long time, go to the gym, have coffee with a friend or go out for a last minute wine n’ dine. Even though I’m like that as a person, it got even more like that during my time abroad. It doesn’t really work here in Sweden since most people make plans for ahead. I guess Swedish people aren’t very spontaneous in general. I remember when I was working in Denmark. Some of my former colleagues would be booked for like a month in advance! I just gave up on asking them a few days in advance if they were up for an afterwork. There was no use, haha.

0 kommentarer

  • Jenn - forever abroad

    Det varierar! Men jag behöver verkligen oplanerade helger då och då, mellan de som kanske är mer planerade. Bokar sällan upp hela helgen utan vill nog ha lite ”fritid” eller lugn tid/spontan tid däremellan 😊 Det var en tid här i Finland då jag inte kunde njuta av helgen för att jag inte hade något umgänge och således inte heller några planer. Egentid är som mest uppskattad när den är självvald och inte påtvingad, lärde jag mig.

  • Amina

    Åh det är väldigt olika. Jag tror nog att de flesta helgerna brukar vara ganska oplanerade för min del faktiskt. Men nu när jag är här ser helgerna ut såhär: i helgen: inget, nästa helg: Martins föräldrar kommer hit, helgen efter det: mina föräldrar kommer hit, helgwn efter det: vi åker en dagstur till Venedig på lördagen, helgen efter det: Martin har bokat någon hemlig dejt, helgen efter det är ledig… Sen åker vi en sväng till Portugal helgen efter det och sen är det bara två helger kvar innan det är dags för hemresa. Så nu är det ganska uppbokat faktiskt! 😊

  • Sandra

    Asså den här bilden på dig är ju helt magisk!! Jag är nästan för spontan haha! Jag gillar inte alls att vara uppbokad eller att ha förutbestämda planer. Men jag inser ju att ibland måste jag boka in saker. Helst vill jag bara göra vad jag känner för på helgen! Va roligt att du ska till Köpenhamn!

  • christinestories

    Ja men så kan det ju också bli ibland. Just resor och besök brukar vara svårt att få till sådär i sista minuten. Oftast kräver det lite planering och framförhållning 😊 Det verkar i alla fall som att du har några riktigt trevliga helger att se fram emot!

  • christinestories

    Ja så är det verkligen. Likadant för mig. Ibland är det nice med någon bokad grej på helgen att se fram emot men jag vill ogärna boka upp fredag till söndag. Jag känner för övrigt igen det där med ofrivillig egentid, för även om jag har en ganska stor umgängeskrets så är det många av mina vänner som är i par eller har barn. Som singel blir man lätt lite bortglömd, särskilt på helgen 😉

  • Kattis in Athens

    I helgen blir det fullt födelsedagsfirande för min pojkvän som fyller år. Det ska bli kul men det tär ändå på krafterna att ha lovat baka en tårta, utgång både idag och imorgon, familjehäng och träffa hans vänner.. just nu ligger jag i sängen och försöker ta mig upp för att se respektabel ut om en timme när vi ska till första stoppet ikväll. Okej det blir säkert kul, måste bara tagga till lite!

  • christinestories

    Ibland blir det roligast när man liksom är lite otaggad och inte anstränger sig så himla mycket. Då finns det inte så höga förväntningar på kvällen 😊 Hoppas att du ändå hade en bra kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.