Weekend

Too much of everything

Den här helgen blev det för mycket av det goda livet. Självklart är ju det goda livet något bra och positivt, vilket det också varit. Jag menar, livsnjut och sådant lyxigt är mitt livsmotto. När energin finns där älskar jag att hamna i härligt sociala sammanhang med nya spännande personer. Bli lite kullig på gott vin eller pretentiösa drinkar. Men ni andra som varit utbrända/gått genom en utmattningsdepression, har nära till ångest och dessutom är födda med en överkänslighet i kroppen, ni vet att det kan bli för mycket för en när väldigt mycket social aktivitet, alkohol och många nya intryck komprimeras in under en kort tidsperiod. När det dessutom är roliga saker glömmer jag lätt bort hur trött det gör mig. Fredagskvällen ledde till ett slags AW-hoppande med intressanta människor som jag inte träffat tidigare, och sedan middag med Marie och hennes belgiska väninna som innebar några timmars snack på franska. Bara det kräver sin ansträngning när jag inte pratar franska särskilt ofta längre. Det är i princip bara Marie jag underhåller de språkkunskaperna med just nu. Så i lördags var jag trött. Ändå skulle jag till frissan och på kvällen vankades inflyttningsfest hos en kollega till min sambo. Det var inte så mycket fest, utan en ganska lugn middagstillställning. I ärlighetens namn blev jag lite besviken för jag såg verkligen fram emot en riktig hemmafest, men det blev en väldigt trevlig kväll oavsett som sen avrundades på MJ’S innan M och jag cyklade hemåt och stekte korv till nattamat.

Summan av det hela var en ovanligt social helg med diskussioner på franska och engelska, en hel del vin och yttre stressande faktorer, vilket blev overload för min hjärna.

Det jag lyckats åstadkomma idag är att sälja mitt matbord med stolar (och innan dess lyckats cykla bort till min lägenhet utan nycklarna till lägenheten så att jag genant fick be om ursäkt till tjejen som hade kommit för att köpa möblerna och cykla hem och tillbaka för att hämta dem #fail) och bråka med M. Egentligen skulle vi gått på bio i eftermiddags men jag tog det kloka beslutet att boka av den aktiviteten. Vi har lärt oss den hårda vägen att ett biobesök blir inte ett nöje strax efter ett gräl. Vi var båda ganska slut idag så det räckte med en liten knuff i fel riktning för att bägaren skulle rinna över på morgonen när vi båda vaknade upp slitna och lite smått bakis. Kvällen blev i alla fall bättre och jag lagade en riktigt god middag åt oss, sedan har jag legat på soffan och sträckkollat på andra säsongen av The Flight Attendant.

Nu ligger jag redan under täcket och tänkte läsa ett par kapitel ur deckaren jag fick av mamma i påskpresent. Jag läste precis ut Säg inget om Lydia av Celeste Ng och den tog nog två månader att komma genom. Den var så himla långsam. Berättelsen hade något vackert över sig och boken är definitivt välskriven, men jag blev ganska uttråkad då det inte riktigt fanns någon handling. Från och med nu ska jag gå tillbaka till att inte slösa tid på att läsa ut tråkiga böcker. Det är inte värt tiden och ansträngningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.