Malmötips,  Weekend

Nostra Café på Rådmansgatan 3

 
Jag har funnit ett nytt favoritkafé i Malmö. Nostra café på Rådmansgatan 3, är dess fyndigt rimmande namn. Det där med nytt är i dubbel bemärkelse eftersom att det endast funnits i ett par månader. Förutom att de som jobbar på Nostra är så förbaskat trevliga och alltid möter en med ett leende, har dess grundare lyckats skapa den ultimata kafémiljön. Mycket är tack vare lokalens läge i ett av Malmös sekelskifteshus. Stora fönster som släpper in mycket dagsljus, flera meter till tak, varierande sittplatser och en inredning som blandar svensk enkelhet med gammaldags konditori och samtidigt en släng av storstadskänsla. Det hade lika gärna kunnat vara ett kafé i London eller Kapstaden.
 

Jag har redan hunnit vara där några gånger och provat deras frukost såväl som lunch och fika. Hittills har jag inte blivit besviken (insåg dock jag jag inte är något fan av det italienska bakverket Aragostine, men det är ju mer en smaksak). Kaffet kommer från Love Coffee Roasters i Lund så redan där är kvaliteten säkrad, tycker i alla fall jag. Menyn är ganska sparsmakad men det innebär även att råvarorna är färska och väl utvalda. Jag tror att jag hade kunnat äta deras macka med avokado, varmrökt lax och pocherat ägg varje dag.

Här ser det ut som att Louise sitter och planerar hur hon ska stjäla min frukost.
 
 
 

Om jag inte redan hade bestämt mig för att gymma nu på förmiddagen så vore nog chansen ganska stor att ni hade kunnat hitta mig på Nostra den här morgonen. Med munnen full av den där avokado/lax/ägg-mackan. Nu ska jag iväg till SATS och bättra på träningsvärken från i onsdags.

Ha en fin (fika-)lördag!

0 kommentarer

  • artist

    Mysigt café. Jag älskar också att hänga på fik antingen själv med en bok eller mobil i handen eller med sällskap av någon! Men atmosfären och inredningen är ju viktig självklart! Själv har jag hittat ett veganskt café som är ganska litet men fräscht och de har god golden milk som är vegansk mjölk med gurkmeja och andra kryddor och de har även jättegoda, men mäktiga chiapuddingar. Men det är i Stockholm. Mohalo har jag för mig att det hette och ligger på Odengatan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.