Små och vuxna barn

 

Två bilder som beskriver min helg ganska bra. De där två små ungarna är bland det finaste i mitt liv. Älskar dem till månen och tillbaka. Det behöver inte vara ens egna ungar för att man ska känna villkorslös kärlek kan jag lova. Att liksom tränga sig in i mitten i baksätet, med en unge som nyvaket tittar upp och ler med hela ansiktet när hon får se sin faster ”Estin” och en andra som lutar huvudet mot ens axel. Att en 6-åring håller handen under kakan så att det inte ska smula på farmors matta, och plockar undan leksakerna utan att man behöver säga till ens en gång. För att inte tala om de gosiga kramarna och det bubbliga skrattet. Finaste brorsbarnen som finns. Det blev en kort stund med familjen men det är bättre än ingenting alls. Efter det var jag och mamma på stan. Jag skulle köpa julklappar men kom hem med en ny bikini till mig själv i stället. Jag har i alla fall ganska bra koll på vad jag ska köpa i julklapp nu.

På kvällen skulle jag och Louise på en julkonsert i Johanneskyrkan men kön ringlade sig alldeles för lång för att vi skulle ha en chans att komma in, så i stället hängde på hennes syster Cissi till centralen och välkomnade deras föräldrar som kom med tåget från Jönköping. Sedan bjöd de oss alla på middag, vilket jag tyckte var så gulligt. De är verkligen fina, trevliga och generösa personer. Kvällen avslutades med hemmafest hos Louise härliga granne Frida – som jag träffat en gång tidigare – där jag minglade runt med bekanta ansikten och nya bekantskaper. Jag kom hem strax efter midnatt, glad och full av ny energi. Jag behöver verkligen den där mixen av kompishäng, familjemys, sociala sammankomster och egentid. Precis så har denna helgen varit.

 

Detta var en himla rolig grej att göra på en hemmafest. Tills vi tröttnade för att vi inte lyckades gissa rätt. Tålamod? Jag? Inte ett skvatt.

Idag har jag hämtat ner lite sommarkläder och min resväska från förrådet, diskat upp all disk jag blundat för sedan mitten på veckan och nu måste jag åka hem till en kompis och hämta en grej jag glömt där. Jag känner mig ganska seg och omotiverad idag, men jag tror att det är vädret som gör det. Plus att jag faktiskt inte sovit så bra i helgen. Ikväll tänker jag vara hård mot mig själv och lägga mig tidigt. Ibland känner jag mig som ett vuxet barn som vägrar lägga sig. ”Jag viiiill inte, det är så trååååkigt!”. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen