C'est la vie

Små lätta moln


När jag vaknade i morse låg ett tunt lager ljusgrå moln som ett täcke över Malmö. Solen försökte envist kämpa sig genom och skapade med det ett ljusgult sken i horisonten. Sådana där ljusfenomen som är så vackra att jag skulle kunna stirra på dem hur länge som helst. Det är kallare nu än under förra veckans efterlängtade vårväder. Å andra sidan är april en lurig måndag. Minns ni 2017 när det snöade i mitten på april? Det känns som att jag redan skrivit om det tidigare, men jag glömmer aldrig den kyliga våren och uteblivna sommaren. Besvikelsen och depressionen som gjorde livet extra tungt. Förhoppningsvis får vi en repris av 2018 snarare än året innan.

Om jag ska vara ärlig så ser jag fram emot några dagar med sämre väder. Just nu känner jag för att ligga i min stora säng med en kopp kaffe och se på film medan regnet smattrar mot rutan. Utan minsta dåliga samvete över att jag inte är utomhus. Det kan ju faktiskt vara bland det mysigaste som finns. Soligt vårväder i Sverige kommer oftast med en stress att vara ute och ”njuta”. Ta tillvara på ljuset. Suga i sig den dagliga dosen av vitamin D. För det kanske är den enda soliga dagen på hela veckan. Jag kan sakna att bo på en plats där himlen är molnfri de flesta av månadens dagar, så som det var i Kapstaden. Där fanns ingen stress om att njuta av varenda sekund av solljus för jag vaknade varje dag till blå himmel och drygt 20 grader. Inte för att jag var så mycket lyckligare av det, men det gjorde att jag kunde njuta även de dagar då jag höll mig inomhus.

Jag har precis haft en timmes lunchrast och ska strax tillbaka till knegandet. Idag har tröttheten kommit ikapp mig och trots att fyra stycken After Eight letat sig ner i min mage och jag halsat två koppar kaffe är jag sanslöst trött just nu. Som tur är så slutar jag om 2,5 timme.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.