C'est la vie

Skåne från ovan, hemkomst-tankar & nya fritidsaktiviteter

IMG_6332IMG_6340IMG_6335
Jag har inte rest sträckan Malmö-Stockholm på säkert 10 år, utan alltid flugit från Köpenhamn och då gissar jag att de kör upp över västkusten och sedan in över Halland. Så det var en upplevelse att flyga in över Skåne och se både östkusten och västkusten. På första fotot går det att se delar av Skånes östra kust. Jämfört med hur det ser ut uppåt i landet så är det minst sagt platt nere i Skåne. Kan ni urskilja Turning Torso på den andra bilden? Ungefär 2 decimeter in i bilden från höger ser man en liten ”pinne” sticka upp. Även Öresundsbron kan man se men då måste man ha ett väldigt tränat öga. Jag kunde se det från flygplansfönstret, men inte på bilden.

Det var skönt att komma hem igår och jag var glad över att landa på Sturup. Några tankar de senaste 18 timmarna…

♠ Flygbusschauffören Sturup->Malmö spelade partylåtar på högsta volym. Hela bussen skruvade på sig och jag satt och fick nästan stressutslag för att radiomusiken (vilken man över 50 år lyssnar ens på NRJ?!?) överöste min ”chillaxing”-lista på Spotify. Förstår han inte att folk troligtvis är trötta klockan sju på kvällen efter en flygning? Stackars alla pendlare som varit uppe sedan fem på morgonen, gjort två flygningar och jobbat en hel dag. Jättemärkligt var det.

♠ Om jag får lov att vara lite materialistisk så hade jag saknat mina Birkenstocks, och min eltandborste. Det tog några år för mig att köpa Birkenstocks men nu kan jag knappt förstå hur jag klarat mig utan dessa fantastiska sandaler. Samma med eltandborsten. Så att borsta tänderna IFÖRD mina Birkenstock var en lyx utan dess like.

♠ Jag var så glad över att ha lämnat köket diskfritt när jag åkte i onsdags. Jag har ofta lite bråttom så det är inte omöjligt att jag glömmer slänga soporna eller inte hinner diska. Finns det något värre än att komma hem från en resa med hela vasken full av disk, rutten mat i sophinken eller lägenheten i en enda röra? I think not. Nu måste jag bara packa upp också. Det kan ta några dagar.

♠ Jag drömde två riktiga WTF-drömmar inatt. Sådär så jag vaknade och ville somna om igen bara för att få drömma någonting normalt. Jag kan bli så ur balans av vissa drömmar. De följer med mig hela dagen och påverkar hela min sinnesstämning.

Idag unnar jag mig en lugn dag, bara för att landa i vardagen igen. Jag tänkte i alla fall ta mig till gymmet och ikväll ska jag iväg på en ny spännande grej. Jag hittade nämligen en kör här i Malmö som tydligen repar på tisdagar. Tyvärr krockar det med en annan aktivitet jag vill göra på tisdagskvällar från och med nästa vecka, men jag ska ändå prova en gång för att se om jag gillar det. Kanske kan jag köra varannan gång, hehe.

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.