C'est la vie

Sjukstuga

Hej hej hallå från sjuksängen. Jag började känna mig ganska hängig i söndags eftermiddag, med blåsor i halsen som gjort ont sedan innan helgen. När jag vaknade igår morse kände jag mig helt utslagen och halsen gjorde fortfarande ont så jag tog beslutet att stanna hemma i två dagar och vila. När de vita blodkropparna redan kämpar emot någon infektion är det inte en bra idé att gå till ett jobb där basilusker och virus breder ut sig likt en sandstorm i öknen.

Igår sov jag till halv tolv trots att jag somnade vid halv elva kvällen innan, så min kropp behövde nog extra vila. Nu har jag fått magkatarr också så det är en härlig mix av någon slags konstig förkylning utan snuva (jag nyser mest bara då och då) och sura uppstötningar (som i sin tur lett till halsbränna så nu är jag alldeles förvirrad vidare det är det eller halsont jag har). Det är med andra ord ingen höjdare här hemma i sjukstugan.

Jag hoppas verkligen att det blir bättre till på torsdag för då ska jag åka till Oslo. Min kära vän Ina – som jag ska hälsa på i helgen – frågade om jag ville bada bastu på lördag. Sedan skickar hon detta:

Haha! Bastu och sång. A few of my favourite things. Ja ni förstår ju varför jag måste bli frisk till helgen. Jag kan inte sitta där och kraxa som en kråka i bastun. Rösten måste hålla för sing-a-long med DJ Olle Abstract.

Nu ska jag titta vidare på La La Land och äta upp min frukost. Det fick bli te i stället för kaffe så att jag inte äventyrar någonting. Jag kan tipsa om att koka upp ingefära (med skal) en stund och sedan sila det ner i en mugg, klämma i en skvätt citron, slänga i en kvist mynta och så lite honung. Jättebra grej både mot förkylning och när man har ont i magen eller mår illa.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.