Music & Culture

Salvador Dali Expo In Paris

 

 

Förra veckan var jag med min vän Anaïs och tittade på Salvador Daliutställningen på Centre Pompidou – eller Beaubourg som det även kallas. Det är den där stora byggnaden mitt i Paris som ser ut som en mix av parkeringshuset Anna i Malmö och ett avloppssystem. Om man inte är allt för snål så kan man ta en lunch en varm dag uppe på terassen, men det kostar som sagt. Jag tror en enkel kaffe kostar lika mycket som en stor mochalatte med extra shot och smaksatt med vanilj på Starbucks.

 

Hur som helst. Anaïs har ett speciellt kort så att hon får gå in gratis på alla museum i Paris och se både permanenta och tillfälliga utställningar, och ta med en vän utan kostnad. Vi gick förbi kön som beräknades till 45 minuter och kände oss sådär viktiga som man gör när man är en VIP.

 

Utställningen då? Vår sammanfattning av det hela var att Salvador Dali nog inte hade alla hästar hemma. Galen var nog det ordet vi använde mest. Men herregud vilken talang människan hade. Detaljerna och tekniken han satt inne med är makalös. Utställningen håller på till slutet på mars så är ni intresserade så kan jag rekommendera er att gå dit.

 

 

0

0 kommentarer

  • Shimmerdimmer - Mitt land är frusen musik

    Jag tror det är just därför jag älskar hans målningar. Dalí är verkligen min personliga favorit när det kommer till surrealistisk konst! Han var ju med och gjorde några korta konstfilmer som bland annat involverar att skära i ett öga med rakblad… Men som sagt, jag tror det kan vara just för sådana lite mer oonventionella saker jag älskar hans konst!

  • Ellinor Engström

    Det finns förstås en massa saker som jag saknar från tiden i Paris och en av dem är just det enorma kulturutbudet och alla olika utställningar som hela tiden ges. Älskade och gå runt och titta på dessa (fördelen då var att man var under 26 och allt var gratis) Nej, får nog kolla närmare på att faktiskt boka den där resan! Gör du mig sällskap då? Kram

  • Anna

    Jag hade äran att översätta en presentation av utställningen och blev minst sagt sugen på att gå! Kul med lite bilder därifrån!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.