Sallad, sightseeing och goda marginaler


En av Sorbonne’s byggnader.

Hej mitt i natten. Borde egentligen ligga och sova nu, men jag skulle bara skriva snabbt på Facebook, så fastnade jag här. 😛

Det blev inget CV-skrivande ikväll. Ingen glass heller. 🙂 Istället blev det en trevlig kväll hos Emelie. Jag kom hem för någon timme sedan. Hon bor i en mysig liten lägenhet i 5:e arr, nedanför Sorbonne och Jardin du Luxembourg. Jag blev bjuden på en smarrigt god och fräsch sallad till middag, sen satt vi och pratade länge om allt från relationer till fransk matkultur. Efter det fick jag en guidad tur i ett jättemysigt område som jag bara måste komma tillbaka till snart. Vi gick genom en gågata där det var fullt med restauranger och massa folk överallt. Väldigt härlig stämning var det. Fick även se lite mer av det området, bl a Pantheon. Och jag har lite bättre koll på hur man hittar där nu. Jag vet (ungefär) hur man går från Notre Dame till där hon bor. Vi gick nästan hela vägen upp till Saint Michel, typ powerwalkade för att jag skulle hinna med metron till mitt sista RER-tåg. Så där fick jag helgens motion, haha! 😉

Hon är så gullig och snäll den människan. Följde med och kollade så jag hittade och kom med metron. 🙂 Är ju inte mitt område och hon har bott här sen december så hon känner till allt bra. Hann till mitt tåg, till och med med 10 minuters marginal. Bättre än igår med andra ord, haha!
En väldigt trevlig kväll var det, som bara måste göras om igen snart.

Nu ska jag sova. Bonne nuit!

0 reaktioner på ”Sallad, sightseeing och goda marginaler”

 1. Hej! Du verkar ha det bra! Fint att läsa om. Men ska du byta familj igen eller läste jag fel? Varför isåfall? Kramar!

 2. Annamia: Det var det som var meningen från början. Bor bara en månad i denna familjen, sen byter jag. Den andra kunde bara ta emot från och med juli och den jah bor hos nu behövde bara en au pair under juni månad tills de ska på semester. So all is as planned. 😊
  Ja, jag har det bara bra! Hur är det med dig då?
  Kram!

  lameilleuse: Ingen aning, haha! 😉 Mycket möjligt… Pantheon ligger till vänster om där jag står och fotar.

 3. Jag blir så glad när jag läser om hur du har det. Allt verkar så härligt. Känns tråkigt att vi inte kan prata så mycket. Jag vill veta allt! Men pappa och Ewa skulle ringa imorrn, hoppas du svarar då. 😊 Jag kommer gärna och hälsar på dig och det spelar ingen roll när, bara det blir av! Hoppas vi hörs imorrn! Puss och kram! <3

 4. syrran: Hihi, ja jag har det grymt bra. Känner mig så himla lycklig över att vara här! 😊
  Min skola börjar ju som sagt inte förrän i oktober, så hela september är jag ledig mycket. Kom när du vill efter den 1:a september!

  Men jag är hemma hela dagen imorn, måste skriva mitt CV och sen är allt stängt här på måndagar ändå. Så det passar bra… saknar att prata med dig mitt hjärta! Puss!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen