Paris Tips

rue des Martyrs – Paris 9ème

En av mina favoritgator i Paris är rue des Martyrs. Den börjar vid foten av Montmartre och sträcker sig från norra till södra 9:e arrondissementet, och är en sådan där gata som har lite av allt.

Vad hittar man där då? Frågan är snarare vad man inte hittar där, och det är inte mycket. Här trängs mäklaragenturer med allt-i-allo-affärer och hippa coffeeshops. Förutom det finns det allt bland annat vinbarer, små klädesbutiker med unika plagg, hôtels particuliers, en svensk godisaffär (Käramell – KLICKA HÄR!), klassiska boulagerier och fromagerier, marknader, krimskramsbutiker, typiska parisiska brasserier och vackra fasader i äkta Haussmann-stil. Det är svårt att promenera rue des Martyrs utan att hitta någonting att se närmre på.

Det bästa är att den fungerar lite som en mysig färdväg från eller till Sacre Coeur. Kan ni se kyrkan i en av mina bilder? Den är lite svår att urskilja eftersom att den är gömd av dimman, men det tränade ögat kan säkert se kupolen i toppen, och vid klart väder så vet man precis vart man ska gå för att hitta rätt.

Bonustips!
Boulangerie Delmonte har riktigt smarriga bakelser och på samma gata ligger även Rose Bakery som är väldigt populärt både för lunch och fika.

PS, missa inte att ta en kaffe på KB Café Shop när ni ändå är i närheten!

0 kommentarer

  • teruko

    Är tillbaka efter en fin månad på Teneriffa. Att då mötas av dessa underbara bilder är en perfekt uppladdning inför årets Parisresa, som blir i månadsskiftet maj/juni. Fyll gärna på med mer ögongodis, kan aldrig bli för mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.