Paris Tips

Paris i höst?

Vad kan man göra under en helg i Paris på hösten? Jag har några tips på det, såklart, eftersom att jag spenderat ett par höstar i Paris.
 • Promenera i Parc Monceau eller Jardin du Luxembourg. Med trädens vackra höstfärger blir det en ännu bättre upplevelse. Här kan man välja att bara strosa, sätta sig på en bänk och filosofera, köpa med en varm choklad från ett kafé eller lägga sig på gräset med en filt och picknick.

  Tips:
  Missa inte Andrés outletbutik på boulevard St Michel precis innan parken – skor till billiga priser!
 • Sitta på uteserveringen på ett brasserie och dricka kaffe i ett par timmar. Med det milda klimatet så går det att njuta utomhus till långt in på hösten.
 • Utställningar. Det pågår en massa utställningar hela hösten och det är perfekt att roa sig med om man är lite kulturintresserad och snålblåsten letar sig ända in i benmärgen.
  Kika här och här för inspiration.
 • Shopping i Marais. Hösten är tiden då det är som roligast att uppdatera garderoben och i Marais kan man hitta en massa söta och unika butiker med plagg och accessoarer som du vanligtvis inte hittar i Sverige. Ta metron till Hotel de Ville och promenera upp längs rue Vieille de Temple, rue des Rosiers och rue de Francs Bourgeois.
 • Koppla av på hotellrummet med franska sötsaker. Hur ofta bor man egentligen på hotell? Unna dig en förmiddag eller eftermiddag i sängen. Dessutom är du där på semester, och då ska man koppla av, inte gå upp 7 varje morgon och jäkta från den ena turistattraktionen till den andra. Köp en låda macarons eller ett par bakelser (tips är tartlette aux framboises eller en Opéra med smak av kaffe och choklad – miam!), och ät dem i sängen medans du tittar på någon fransk film och låtsas som att du förstår.
 • Åk buss. Om vädret är halvdant så är en busstur ett bra alternativ. Du får se omgivningarna och slipper gå ute regnet eller blåsten.
  Tips: Linje 27 går från St Lazare via Louvren, över Seine och hela vägen ner till Luxembourg. Riktigt fin utsikt! Från Opéra går många bussar också.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.