Tankar & Funderingar

Recharge

Jag kikar in här lite snabbt och säger hej. Hur mår ni? Igår fyllde jag år och hela helgen kände jag ett lyckorus i hela kroppen. Idag vaknade jag med en melankolisk känsla i bröstet. Att jag aldrig kan tillåta mig själv att bara må som jag förtjänar. Jag tror att det kan vara ett klassiskt antiklimax efter väldigt mycket kärlek och positiva händelser med förnimmelsen av att det kommer följas upp av någonting dåligt. Det är som att jag har satt upp en gräns för hur mycket positivitet och optimism som jag förtjänar i livet. Dit men inte längre. För inte kan jag väl verkligen få vara just glad och inte kan väl livet helt plötsligt gå i medvind? Detta har varit mitt ”problem” hela livet. Så fort någonting bra händer så vågar jag inte riktigt tro på det. Då kommer ångesten smygandes med rädsla för vad för sorg eller olycka som kan tänkas dyka upp bakom nästa hörn. Mest av allt är jag lite rädd för mina egna känslor. Vågar jag riva ner murarna och öppna upp mig själv?

Kryptiska ord och meningar från mig denna tisdag i november men jag är inte helt redo att avkoda det för er ännu. Det kanske kommer sen. Oavsett så lyssnar jag på kroppen och sinnet idag. Är lite extra snäll mot mig själv och unnar mig vila tills jag vet om det är ångest eller bara lite ängslighet.
Kanske är det 35-årskrisen som spökar? Finns det fenomenet ens? Det kan ju också vara mensveckan och hormoner som är boven i dramat. Plus efterskalvet av flera dagar med sociala aktiviteter och för lite egentid. Jag har inte drabbats av den där sociala baksmällan på länge nu. Den kom ofta för några år sedan under och efter utmattningsdepressionen. Då var jag ibland helt utslagen och urvriden efter en kväll med vänner eller familj men numera har jag mer energi, och framförallt så får jag energi från att umgås med andra snarare än att det tar energi. När jag däremot inte får en möjlighet att ladda hjärnverksamheten så blir jag väldigt trött. Så ikväll ska jag inte umgås med någon annan än mig själv. Sätta mobilen på flightmode och se på serier.

Nu måste jag däremot skynda mig bort till min systers lägenhet och släppa in städpatrullen inför en visning. Bilder och text från helgens bravader och gårdagens födelsedagsfirande i Köpenhamn kommer senare.

Ha en fin dag allihop! <3

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.