Copenhagen,  Weekend

Speakeasy Bar in Copenhagen

Nu kommer jag här igen, med några dagars mellanrum. Det är fredag och jag har planer på att spela biljard och dricka någon form av alkoholhaltig dryck. Helst en G&T men det är oklart än så länge vad det landar på. Bilderna ovan är från i måndags när jag firade min födelsedag i Köpenhamn med mamma, syrran och Xavier. Vi började kvällen med drinkar på en riktigt trevlig speakeasy-bar i Vesterbro som heter 1656 Cocktail Bar. Jag gillar verkligen sådana ställen och har varit några liknande barer i Paris, London och Hanoi. För den som inte vet kommer konceptet från 20-talets USA när det rådde alkoholförbud i landet och krögare öppnade krogar under hemlighetsstämplade förhållanden. Dessa barer låg ofta i lite ruffiga byggnader utan några skyltar som skvallrade om en eventuell klubbverksamhet och för att hitta dit var man tvungen att känna till att det låg där. Lite samma sak är det nu också när det blivit retro att öppna hemliga barer. ”Speakeasy” kommer alltså från att folk uppmanades att inte tala för högt om var dessa ställen låg som sålde insmugglad alkohol.

1656 Cocktail Bar ligger på Gasværksvej 33, ett par kvarter ifrån Köpenhamns Hovedbanegard.


Jag har suttit på Nostra ett tag men ska ta mig hemåt nu. Är riktigt hungrig och känner att jag behöver en dusch innan kvällens bravader. Vad de nu än blir för några.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.