Q&A

En höstlista


Beskriv din höst med tre ord!

Mysig, rolig, rastlös och spännande. Än så länge i alla fall. Oj det var visst fyra ord. Tydligen är den lite rebellisk också.

Vad är dina planer för hösten?

Vardagslyxa, sova mycket, umgås med människor jag tycker om, lägga pengar på sådant som gör mig glad och överleva mörkret med hjälp av D-vitamintillskott.

Hur höstmyser du?

Under täcket intill en varm kropp som pussar på mig och berättar hur vacker jag är medan regnet öser ner och vinden viner genom de dåligt tätade fönstren. Vidare jag har någon sådan (en varm kropp då vill säga) på riktigt lämnar jag som en irriterande cliffhanger.

Vad är det bästa med hösten?

Min födelsedag och prasslande löv. Fast nu är ju den tiden förbi så det får gärna bli 1 december så att jag kan börja julpynta och äta pepparkakor. För det kan jag INTE göra innan december. (jag tjuvstartade dock igår när jag var hemma hos Daniela och de hade ett paket med Annas pepparkakor)

Vad är det sämsta med hösten?

Mörkret och att vara så trött hela tiden. Vid klockan 17.00 är jag redo att gå och lägga mig. Blåsiga dagar när regnet faller i sidoläge eller folk som hostar ut sina höstvirus på bussen är inte heller någon favorit.

Hur ser din typiska höstoutfit ut?

Såhär:

Om jag orkar ta mig utanför dörren (och det inte blåser storm) kanske det blir något sådant här:

Vad kommer du att dricka i höst?

Vin eller G&T och varannan vatten. Samt kaffe och ibland ingefärste. Det är allt jag behöver.

Vilken är den höstigaste maträtten?

Soppa och olika grytor. Jag brukar vilja mixtra med olika kyckling- och fiskgrytor på hösten. Sedan slänger jag i allting som jag inbillar mig att man håller sig frisk av. Ingefära, vitlök, gurkmeja, broccoli, chili… Min mage brukar vara ganska tålig sådär mot vårkanten och efter sommaren då min diet består av glass och lättsmälta rätter får jag fisig och uppblåst mage så fort jag äter lite hummus.

Ska du resa någonstans i höst?

Jag har inte bestämt mig ännu. Tanken var att åka till Paris nu i november men så hände en massa annat som fick mig att vilja stanna hemma. Kanske blir det en resa efter jul. Jag får se.

Bästa musiken för regniga dagar?

Antingen Guns n’ Roses och RnB eller lugn mysmusik som Neil Young, London Grammar, First Aid Kit etc. Beroende på vad för energi jag har. Ja, jag har väldigt bred musiksmak.

Vad tittar du på?

Vår tid är nu, Grey’s Anatomy, Vänner och Suits.

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

I oktober hade vi sensommarvärme så att jag kunde gå på en lördagspromenad i t-shirt och ballerinaskor. Jag var även en vecka i ett regnigt Paris, fyllde 34 år och firade det med familjen (pappa kom från Spanien och överraskade, kul!) och så hängde jag på Louise föräldrars lantställe utanför Jönköping. Jag minns att jag var sjuk också.

På tal om höstoutfit så är det röda läppstiftet och den varma glitterkoftan på för strax är det dags att bege sig iväg mot kvällens äventyr. Jag ska på dumpling-party nämligen som en kompis kinesiska vän bjudit med mig på. Jag har aldrig gjort dumplings så det ska bli kul. Kanske bär det vidare till en lämplig bar sen. Gårdagskvällen var en lugn sådan med vin, musik och diskussioner på sofflocket så nu känner jag mig sugen på någonting festligare.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.