In the kitchen

Question from a reader – French Food

 

Franska desserter har jag aldrig haft problem med att äta, hehe.

 

Q: Har du alltid gillat den franska maten eller har du anpassat dig och börjat gilla den? 🙂

 

 

A: Jag har lärt mig äta en hel det eftersom jag alltid varit ganska kräsen. Innan jag flyttade till Paris kunde jag inte äta nötkött om det inte var genomstekt vilket var lite jobbigt när jag helt plötsligt fick en köttbit på en middag som var helt blodig i mitten. I början var det svårt men nu har jag vant mig och skulle inte kunna äta helt genomstekt kött, även om jag har svårt för när det princip är rått. Nu tycker jag om fransk mat och försöker smaka på det mesta. 

 

Grisfötter och inälvor tackar jag dock vänligt men bestämt nej till. Grodlår och sniglar har jag aldrig smakat men kanin är däremot en delikatess i Frankrike som jag åt första gången utan att ens veta vad det var. Det är helt okej. Fois gras kan jag äta någon gång då och då men väljer att bara äta det av artighetsskäl eftersom jag vet hur gåsarna behandlas i Frankrike. Jag skulle aldrig köpa det själv. Ankhjärta har jag också ätit ett par gånger. Det är en delikatess från Sydfrankrike och då marineras den och grillas på spett. Det smakar faktiskt gott. Råbiff har jag ätit en gång och det var helt ok, men det tog ett tag att våga mig på det.

 

Så jag har verkligen anpassat mig och vissa gånger är det en pärs när jag kommer på en middag och någon lagat någonting väldigt franskt och jag direkt ser att det här vill jag inte äta. Det värsta är att man aldrig får ta upp sin egen mat utan man ska alltid bli serverad så man kan inte ta så mycket som man vill. Man kan inte direkt vägra äta utan måste smaka. Oxkind var t ex otroligt obehagligt pga den gelé-aktiga konsistensen för jag klarar inte av mat som är ”slajmig” och jag fick så klart en bit med mest fett. Det värsta var nog när jag blev lurad att äta benmärg och Christophe. Man äter det med bröd och det är en väldigt speciell konsistens. Alla satt och tittade nyfiket på mig och när C’s mamma frågar mig ”tyckte du om det” ville jag bara säga ”nej, jag håller på att spy!”. I stället fick jag skölja ner kväljningarna med flera glas vatten. Jag funderar på att lura i C surströmming som hämnd…

 

Efter det frågar jag ALLTID vad det är om det ser suspekt ut, haha!

 

Däremot älskar jag saucisson sec. Kan äta det jämt! Ost som är så övermogen så den rinner ut över tallriken undviker jag men jag gillar milda ostar som tomme, brie och comté.

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.