C'est la vie,  Shopping,  Things I like

One of those days

Vissa dagar känns bara allting fel. Det började med att jag hade svårt för att somna igår kväll, med en rastlös kropp som inte kunde komma till ro. Jag drömde obehagliga drömmar, vaknade kallsvettig tidigt på morgonkvisten och när jag slog upp ögonen strax efter kl 10 kände jag en omedelbar lust att stanna kvar under täcket. Eller jag kände snarare en olust. Jag låg där i en halvtimme och försökte känna efter hur dagsformen var, smått besviken på mig själv för att jag inte hade satt väckarklockan på åtta för att kunna tillbringa förmiddagen med att plugga. Kan ni känna sådär att ”äh, nu när jag vaknar såhär sent kan jag lika gärna skita i mina dagsplaner och sega runt i morgonrock hela dagen”? Ungefär så gick mina tankegångar, men jag tog mig ändå upp till slut. Duschade, klädde på mig, åt frukost framför Netflix och bestämde mig, efter en stund ambivalens, för att promenera bort till kaffebaren på Värnhem och fylla venerna med koffein. Inom parentes gick jag först ut men fick gå upp igen för att byta om för det blåste så kallt när jag kom utanför grinden. Dessutom kände jag mig lite ful och fick ångest av min stökiga lägenhet som jag inte orkar städa samt den växande tvättkorgen innehållandes 98 % av mitt totala underklädesinnehav. Jag måste verkligen tvätta, men jag har ingen lust eller energi till det.

Sådär är min sinnesstämning vissa dagar när ingenting är så som jag hade önskat. När Daniel Powters gamla dänga ”Bad Day” från 2005 ekar i huvudet och jag får lust att ligga hemma hela dagen och titta på Titanic för 17:e gången (det är faktiskt ingen överdrivelse). Kanske förstärks det nu i dessa tider? Jag har slutat med det dagliga nyhetsintaget bara för att hålla ångesten i schack. Egentligen vet jag att jag är lyckligt lottad jämfört med många andra som inte har samma frihet som vi har här i Sverige, och jag är tacksam för det, men just nu känns tillvaron lite lealös och ovissheten gör mig orolig. När kommer den positiva vändningen?

Bilderna togs en dag då håret var nytvättat och självförtroendet var på topp.

Hursomhelst. Jag ska försöka tänka positivt och hitta ljusglimtar. Som att sitta ute i solen med en kaffe och kunna släppa ut sina frustrationer över telefon till en tålmodigt lyssnande vän som dövar min ängslan. Jag har även köpt nya örhängen på rea, en randig tröja och ett korallrosa läppstift som piggar upp. Plus att jag fått lite fräknar av solen. Det är fint det.

Från Lamcôme i färgen Trésor nummer 241.

Ikväll vill jag måla på mig det där läppstiftet, tvätta håret och göra någonting roligt. Till exempel dricka mig lite salongsberusad på vin och glömma världens och livets bekymmer. Först måste jag bege mig hemåt för att städa undan kaoset i hemmet för då kanske jag åtminstone känner mig lite mer lugn inombords.

Hoppas att du som läser detta känner dig snäppet mer positiv och harmonisk.
Ha en riktigt fin fredag! <3

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.