C'est la vie

Hellre choklad än russin

Igår satt jag nere i Västra Hamnen i shorts och bikinitopp och droppade glass på den bara magen. Några av mina vänner badade till och med (själv skulle jag hellre äta kattmat än bada i iskallt vatten). Idag bär jag varm ullkappa och strumpbyxor i 50 DEN. På några timmar droppade temperaturen från 22 grader till knappt tio och det där ostadiga aprilvädret har återvänt. Högst ovälkommet kan jag ju säga, men nu får jag i alla fall en sista chans att ha på mig mina snyggaste höstkläder innan det blir för varmt. Bilderna är förresten från just april månad, innan hela stan exploderade i grönska. Det var som att det gick på en natt. Poff, så var alla löv utslagna! Det är så fint nu att jag vill vara utomhus hela tiden. Särskilt nu när det är soligt nästan varje dag. Den gångna helgen var bra på många vis och gav mig den där energin som jag behövde. Jag fick vila, umgås med människor jag tycker om, äta glass, skratta mycket, gråta ut och njuta av solskenet.

I morse ringde väckarklockan klockan 07.30 men i vanlig ordning så snoozade jag i en timme. Det är ju så skönt att kunna göra det! Jag förstår inte hur vissa bara kan stiga upp ur sängen direkt. Det är i princip omöjligt för mig.

Jag har tillbringat min eftermiddag på Malmö Universitet. Lånade böcker och läste en artikel jag ska skriva om. Nu sitter jag på bussen ut till Bara och hem till min kusin Sophia med familj. De hade lite svårt att få ihop logistiken med jobb och barn så jag ska passa ungarna någon timme eller två tills min kusin kommer hem, sen stannar jag nog där resten av kvällen. Jag tycker att det är supermysigt att hänga med de små galningarna, särskilt när jag kan lämna tillbaka dem sen och åka hem till min lugna lägenhet, hehe. Jag plockar chokladbitarna ur kakan (russin hör inte hemma i bakverk enligt min åsikt) med andra ord.

0 kommentarer

  • artist

    Är glad att du haft det bra. Men ja, kallt är det i dag. Temperaturen visade 3 plusgrader hos oss i skuggan i morse vid nio. Så tog på mig en varm jacka som visade sig vara för varm i solen. Men på väg hem satt den inte i vägen. Är så jobbigt med omväxlande väder. Man vet aldrig hur man ska klä sig!

  • Daniel på FlyingDryden

    Utslagna träd. Får nog vänta på det ett par-tre veckor till här. Eller fyra. Igår snöade det och det är minusgrader på nätterna. På vägen till jobbet i morse var det i och för sig gött men det hängde nog mer på att solen sken och jag hade medvind. Lär inte vara lika mysigt på vägen hem sen…

  • christinesstories

    Oj, himmel! Det finns onekligen fördelar med att bo i Skåne. Samt nackdelar då som att typ aldrig kunna bära hatt eller sönderblåsta paraplyn 😉 Hoppas att ni snart får njuta av vårväder! Om det är någon tröst så är det ca 10 grader och 15 m/sekund i vindbyarna idag, vilket innebär real feel ungefär 5 grader..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.