Culture Paris/France

Old Fashion


En helt vanlig Svensson på franskt bröllop förra sommaren.

Angående bröllopet så kanske ni undrar varför jag inte blev bjuden bara för att jag och Christophe inte är förlovade. Jo, så här är det. Hon är adlig och han är hertig. Familjerna är antagligen väldigt old fashion och endast de +1 som är maka/make eller ”trolovad” får lov att komma. Han är 15 år äldre och ser ut att vara världens tråkigaste snubbe (enligt Christophe är han trevlig men tråkig). De hade antagligen inte kunnat gifta sig med en vanlig Frasse heller utan för att bevara familjens pengar/stolthet måste de gifta sig med en annan med blått blod. Så är det i Frankrike fortfarande på vissa håll. Klassskillnaden syns mycket tydligare och det är ganska konservativt.

Det tråkiga är att två andra kompisar till honom (som vi faktiskt umgås med ibland) gifte sig igår med och det bröllopet var vi båda bjudna till. Men det missade vi eftersom han var tvungen att välja den vännen han känt längst. Även om de knappt ens umgås. Jag hade gärna åkt dit själv om jag haft vänner att åka dit med och hänga med under kvällen, men jag känner bara brudparet..

0

0 kommentarer

  • Malin

    Later som en trakig, och precis som du sager, gammeldags, tradition att halla fast vid. Trist ocksa da ni ju kunnat ga pa det andra brollopet tillsammans annars. Skont att man slipper sant dar sjalv nar det ar dags att stalla till med brollop i alla fall och kan bjuda alla vanner man vill. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.