C'est la vie

Not my cup of yoga

Min typ av namaste. Foto från Stockholm i maj förra året.

Jag hann precis i grevens tid till yoga-passet i eftermiddags. Det var skönt att komma iväg på det men jag tyckte att det var för lugnt och föredrar yoga med lite mer rörelser. Detta var mer fokus på andning och meditation än faktisk träning. Dessutom pratade instruktören nästan hela tiden vilket jag till slut upplevde som lite irriterande. Särskilt när hon i slutet bad oss tänka på sådant som vi var tacksamma för men sedan pratade på så att jag inte kunde koncentrera mig på att tänka på vad jag var tacksam för. Varje gång jag var på väg att tänka på det så började hon prata. Det enda jag kom på var att jag var tacksam för att jag hann till passet trots att jag var två minuter sen och allas överdrivet högljudda utandningar gjorde mig nästan full i skratt. Måste folk låta som att de håller på att krysta ut en unge när de yogar? Blir man mer avslappnad då? Nej, sådana pass är nog lite för flummiga för mig.

Ikväll kom Madde och Chloé över på middag vilket var väldigt mysigt. Det är inte så ofta som jag bjuder hem folk för jag är verkligen usel på att hålla det städat i lägenheten och då skäms jag för att ta hem gäster. Lite fjantigt egentligen eftersom att jag själv inte bryr mig särskilt mycket om det är lite skit i hörnen eller rörigt hemma hos andra. Dessutom är det så trevligt med besök, och en bra anledning till att laga en god måltid. Jag älskar när vänner direkt gör sig hemmastadda och naturligt rör sig runt i hemmet och rotar runt i köksskåpen. Då känner jag mig tillfreds och bekväm.

Jag hade tänkt baka bröd idag men nu känns det för sent. Däremot kom jag på att jag kan förbereda det så att det bara är att slänga ihop allt och ställa in i ugnen i morgon. Efter det tänker jag fortsätta med mitt Grey’s Anatomy-maraton. Jag hittade en sida där man kan streama säsong 15 och har redan hunnit till det 13:e avsnittet. Om någon nu undrar över vad annars jag har sysslat med i helgen så finner du svaret där.

0 kommentarer

 • teruko

  Oj vilken igenkänning, trots att jag aldrig prövat att yoga. Blev bränd på den typen (?) av övningar när jag fött barn och man skulle ligga på madrasser i grupp och ”slappna av” till diverse musik och ”lugnande” prat. Detta gjorde mig enbart full i skratt och absolut mer stressad än innan… Fick också en gång i gåva av en avslutningsklass en massage värd 1000 kronor. Såå gulligt, men ärligt upplevde jag det som en halv dags pina. Det är nog fel på mig, men jag blir bara antingen full i skratt eller irriterad av liknande upplevelser. Förstår dock om det kan passa andra, så absolut inget ont om yoga och liknande. Vi är alla olika och det är nog jag som är avvikande…. Chacun son goût. 😊

 • artist

  Håller med om att det är viktigt att hitta rätt sorts yoga. Själv var jag på ett yinyoga pass i en kyrka en gång och de flesta övningar gjorde svinont. Yinyoga går till så att man stannar länge i varje position, mellan tre och fem minuter. Så var ett väldans plågeri. Annars har jag gillat den yogaformen då man verkligen slappnar av.
  Friskis och Svettis har bra yoga enligt mig…det är hathayoga med lite Friskis och Svettis inspiration. Lagom jobbigt.
  Annars finns det hur mycket yoga som helst på Youtube. Är bara att söka på den yogaform man gillar bäst. Är verkligen bra!

 • christinesstories

  Oj, massage för 1000 kr? Verkligen generöst och en fin tanke, men de kunde ju delat upp det med ansiktsbehandling också kan jag tycka 😉
  Jag är likadan. Jag gillar yoga men då ska det vara lite rörelser också inte bara en massa spirituellt tjohejsan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.