C'est la vie

Nionde våningen utan hiss

Jag kom nyligen hem från lägenheten jag ska bo i sen i höst. Nioende våningen… utan hiss! Ehh.. kanske inte behöver köpa gymkort? 😉
Jag mötte först Irina vid Etoile så tog vi bussen dit. Det är bra för det går en direktbuss från dreas lägenhet till den jag ska bo i. Sen finns det Metro också såklart. Hon är en väldigt trevlig och snäll tjej, hon ska vara med i Provence i en vecka först också, sen åker hon tillbaka till Paris när vi drar vidare till Italien. Men det är kul att hon är med. Dels för att man har någon jämngammal att prata med och sen är det bra att jag får se hur hon gör med barnen osv.

Lägenheten… eller det är ett Chambre de bonne, vilket innebär att det är litet som tusan och att det finns EN kokplatta och ett minitiniwinikylskåp. Det var så sjukt sött, haha! Inget internet finns det där heller. Så förvänta er inte dagliga updates här i höst! Jag kan  ju såklart använda deras internet i lägenheten, men det blir kanske ett par gånger i veckan. Men Svenska kyrkan WIFI som man kan låna till en avgift, så det är ju bra.

Ingen jätterolig lägenhet très petite och det där med nionde våningen utan hiss är ju ingen höjdare. Särskilt inte för en som är van vid en etta på 36 kvadratmeter och stort kök. Men man tager vad man haver, och jag äter ju hos familjen. Det är bara frukost.

Jag stannade ett tag och vi pratade en massa. Det är svårt att lära sig franska och jag måste tänka hela tiden innan jag säger något, men det hjälpte en hel del att sitta och prata med henne en stund. Det går att kommunicera liksom, och jag lär mig mer och mer hela tiden! 🙂
Och att döma av vad hon sagt om allt så verkar det vara en bra familj och jag tror att detta kommer bli prima. På onsdag kl 13 åker vi föresten. Och datorn tar jag med mig. Får se hur ofta jag kan blogga men kanske ett par gånger i veckan iafl.

Nej nu måste jag sova! À demain!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.