Paris

Marknaden i Clignancourt

Idag var jag och min nyfunna vän Precious på marknaden i Porte de Clignancourt. Oj oj vad mycket grejer där fanns! Jag gjorde faktiskt två fynd. Vill ni se? 😉

Efter vi strosat runt där i värmen så drog vi till 17:e och satte oss i Parc de Monceau på en skuggig bänk och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag älskar den parken… mysig och trevlig. 
Sen skiljdes vi åt vid Etoile. Känns trist att åka bort i två månader nu när jag börjat träffa massa nya och roliga människor. Men men… man får hålla kontakten. Vi skojade om att jag skulle sms:a henne när jag sitter där på stranden. Så är hon här i heta Paris och våndas… Höhö. Elakt va? Yeah… that’s me. Moahaha! 😛

Det har varit riktigt varmt idag så jag var så trött och seg på RER:en hem så jag nästan somnade. Tror jag nickade till lite till och med, haha!

Nu ska jag packa klart och sen fixa lite att äta. Kl 20 ska jag möta upp med Irina, au pairen i den familjen jag ska på semester med. Vi ska åka tillsammans med mina väskor till lägenheten jag ska bo i höst. Vår kommunikation blir alltid lite bristfällig eftersom hon inte kan prata så mycket engelska och jag inte kan så bra franska ännu. Men det är bra träning! 🙂


Riktigt fina sjalar har de på marknaderna här. Om det finns någon av mina läsare som ska till Paris i sommar/höst så måste jag tipsa om att åka till marknaden i Clignancourt(finns även en vid La Motte Piquet på onsdagar och söndagar, metron har samma namn och den ligger precis vid stationen) och köpa fina kashmir-sjalar. Typ 5 euro kostar de och är av riktigt bra kvalitet! Har haft min i mer än ett år nu och efter 5-6 tvättar så är den lika fin än.


Precious söker efter skatter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.