C'est la vie

New encounters

IMG_5143
På vägen från Södermalm mot Norrmalm.
Den mysiga uteserveringen på Grand Hôtel.
Jag roade mig med att fota den mysiga uteserveringen på Grand Hôtel medan mitt sällskap var på toaletten.
Den smarriga glassen som slutade i en smält katastrof.
Den smarriga glassen orkade jag tyvärr inte äta upp utan den slutade i en smält katastrof.
Två kusiner och en kusins kusin.
Två kusiner och en kusins kusin.
Götgatan i skymning.
Götgatan i skymning.

Min sista kväll i Stockholm promenerade jag in till Sergels Torg för att träffa en ny bekantskap, Elin. Som liksom jag bott i Paris i några omgångar, och skulle vara i Paris samtidigt som jag. Därför mailade hon mig inför min Frankrike-resa i juni. Tyvärr så kom det mailet till min gamla mailadress och därför såg jag det inte förrän jag kom hem. Eftersom att jag visste att hon bodde i Stockholm så mailade jag henne innan på vägen dit och föreslog att träffas där i stället. Jag kom på mig själv att vara lite nervös när jag stod och väntade utanför Åhléns City vid Sergels Torg. Jag visste ingenting om Elin (inte ens hur hon såg ut!) men det visade sig vara en riktigt sympatisk, gullig och smart tjej som jag hade en massa gemensamt med. Eftersom att hon var en kvart sen så räknade jag ut ganska snabbt att även hon är en tidsoptimist. Jag blir nästan lite glad när jag möter folk som också går efter den akademiska kvarten. Det är alltid lovande för då slipper jag få dåligt samvete nästa gång när jag troligtvis är den som är sen, hehe.

Vi promenerade bort till Grand Hôtel Terrassen där vi satte oss i den sena eftermiddagssolen och drack varsin drink. När vi pratat bort ett par timmar så beslutade vi oss för att äta middag på Brillo. Jag beställde den dyraste pizzan jag någonsin ätit. Jag tänkte inte på det då men alltså, 227 kr för en pizza?!? Ja, ni får tycka att jag är helt galen för sådär i efterhand så tänker jag att jag måste ha fått en tillfällig sinnesförvirring. Hursomhelst så var det en riktigt trevlig kväll trots mitt tvivelaktiga middagsval. När man bloggar, och har gjort det i flera år, är det roligt att få ett ansikte på de som läser. Särskilt när det visar sig att det är en person som har liknande erfarenheter och tankegångar som en själv. Vi pratade framtidsplaner, visioner, relationer, resor och en massa annat.

När klockan började bli mycket och den ena i sällskapet skulle upp och jobba nästa morgon, så bestämde vi oss för att avrunda strax efter klockan tio. Jag hann dratta på rumpan när jag skulle genom spärrarna till tunnelbanan (don’t ask), innan vi skildes åt. Sen tog jag tuben till Skanstull och mötte upp med två kusiner och en annan kusin (som inte är min kusin), där vi satt på ännu en mysig uteservering innan jag och Ann tog bussen hem. En bra kväll med andra ord.

//My last evening in Stockholm. Drinks on Grand Hôtel’s terrace, a new interesting meeting, over-priced pizza at Brillo, amazing ice cream and a beautiful skyline over Götgatan at Södermalm. 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.