C'est la vie

När man försöker leva life och blir bestraffad för det

DSC_2670

Man ska inte ropa hej innan man är över bäcken. Det är väl så man säger? Det var min tanke i natt när jag kom hem en stund innan torsdagen slog över till fredag och spenderade en kvart på toaletten. Det var samma sak tidigt i morse när jag vaknade med magont. Utan att gå in på detaljer så kan jag ju meddela att jag fått en rejäl utrensning, igen. Kanske var det en jäkligt dålig idé att gå ut och äta igår när det inte direkt var mag-vänlig mat. De två drinkarna lär inte ha gjort så mycket nytta heller. Jag hade helt klart en trevlig kväll och vi var dessutom på en restaurang som jag mer än gärna återvänder till inom en snar framtid. Grym mat, oklanderlig service och riktigt behaglig atmosfär. Däremot känner jag att jag kanske borde ha vilat igår kväll och ätit kokt fisk i stället för friterad anka och vitlöksmarinerade kräftor. Omdömet blir lite suddigt när man försöker leva life. Jag tror att den här helgen får innebära vila deluxe. Om det inte är bättre i morgon så går jag till en läkare på måndag. Jag har skjutit upp det för jag hatar att betala för läkarbesök och sedan bli hemskickad med uppmaningen att ”vila”. Det kan jag själv lista ut utan en åttaårig läkarutbildning.

Idag jobbar jag hemifrån för det finns ingen ork att sitta upp på ett kontor. Erica har varit min ängel senaste dagarna och funnits där både för pepp och stöd. Nu på morgonen gick hon till exempel iväg och handlade rostbröd och sylt till mig. Jäkligt fint tyckte jag. Däremot känner jag mig lite på krigsstigen efter att ha upptäckt att någon brutit sönder min ena smörkniv i trä (ja jag tog med det från Sverige). Någonting jag under mina 32 år i livet aldrig lyckats med så jag är nog mest fascinerad över hur de gjorde det. Dessutom lite irriterad över att jag nu bara har en smörkniv.

Hursomhelst. Nu ska jag jobba lite och förbanna mig över att vara sjuk när det är 30 grader och sol ute. Hoppas att du har en härlig fredag vad du än har för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.