France vs Sweden,  Outfits

När både sinnet och klädstilen har en fot utanför

IMG_5947 IMG_5948 IMG_5955Jag köpte de här skorna på rean i Paris för något år sedan, men har inte använt dem så mycket. Jag fick för mig att jag inte gillade dem så de har mest legat och samlat damm. Nu vet jag inte varför jag valt bort dem, för de är helt perfekta dagar som dessa. När det är lite sådär halvdant, halvljummet och halvregnigt. De kommer från Minelli. Förutom dem så var jag ganska ofransk i mitt klädval. Som ni vet så har jag oftast ganska uteslutande kläder från franska och svenska märken. En klädpatriot med fötterna i vart land, ungefär. Precis som med allt annat så kan jag inte bestämma mig för vart jag hör hemma. Jag gillar Pilgrim också i och för sig. Undrar om det är så att man blir påverkad av länder man bor i? Nu har ju inte jag bott i Danmark men jag jobbade där i 1,5 år och nu finns det flera danska märken/butiker som jag dras till. Som Samsøe Samsøe exempelvis. Jag märker även att min klädstil påverkats för jag är mer klassisk nu än innan jag flyttade till Frankrike, och skulle aldrig få för mig att gå runt i rumpkorta shorts till exempel.

Någon annan utlandssvensk/fd utlandssvensk som känner igen sig?

Jeans från Filippa K, väska och halsband från & Other Stories och tröja från Hope. Ibland är det det enklaste – och mest bekväma – som är snyggast. Dessutom har jag mitt nya fina armband på mig som jag fick av brorsonen. Jag tycker nästan att det gör hela outfiten.

//I bought these shoes on sale in Paris like a year ago, but I have barely used them . I don’t know why but I guess I just didn’t quite like them until now. Honestly they are perfect days like these, when it’s not warm but not cold either. My style has obviously been affected by having lived abroad. I mostly dress in Swedish or French brands, and I also love a lot of Danish brands after my years working in Denmark. It’s like both my mind and my fashion interest has one foot in each country. Anyone who can relate?

0 kommentarer

  • Lovisa

    Jag känner faktiskt inte igen mig. Har bott i både England och Australien, och tack gode gud så påverkades inte min stil av det! 😉

  • Jennie

    Haha, tror att just rumpshorten mer är en åldersgrej (been there, done that, thank God it’s over) men jag tror också att man påverkas av det. Klart att man tar intryck och inspiration från sin omgivning och hittar några favoriter som får hänga med till nästa ställe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.