Weekend

The perks of being a babysitter

IMG_5928 IMG_5914 IMG_5918 IMG_5922 IMG_5942 IMG_5932

Idag har jag ställt upp som lektant för dagen medan mamma hängde i rabatten, svägerskan var iväg på ärenden och brorsan målade ett sovrum. Det gjorde mig inget alls, men ungar har väldigt mycket energi, har jag insett. Alltså cred till alla föräldrar där ute. Jag har ändå möjligheten att åka hem till en tyst och lugn lägenhet utan gnäll, tjat och gråt i slutet av dagen. Fast trots det så älskar jag de små liven och mitt hjärta smälte när Melvin sa ”jag tycker om dig”, borrade ner sig i min famn och konstaterade att han inte ville att jag skulle gå hem. Vi hade det riktigt mysigt med ”gosgos” (som lilla Saly upprepade om och om igen medan hon guppade upp och ned med den stora blöjan i vädret) i hammocken där vi tog skydd från de lätta regndropparna som kom och gick under dagen, lek i ”Pysselskogen”, skönsång till Melodifestivalen-hits (när han satte på Sean Banan kände jag att jag var tvungen att lägga in ett veto och ta över spellistan) och hoppande i studsmattan. Jag lärde även Melvin att man kan ha kul med kottar när batteriet på iPaden tar slut, och att man måste respektera sin faster för annars får man leta efter en annan lektant .

Det här med hammock förresten. Hur underbart är inte det? Det är nog det jag saknar mest från min uppväxt när vi bodde i hus. Vi hade en hammock i trädgården i mitt gamla barndomshem så det var himmelskt att lägga sig där efter en skoldag eller på morgonen och läsa en bok. Om jag en dag flyttar till hus är det det första jag ska införskaffa. Jag behöver inget annat. Bara en hammock, haha.

Nu är jag helt slut och efter lite middag tänkte jag faktiskt byta om till pyjamas och lägga mig i sängen med en serie och kopp te. Som sagt. Det är skönt att komma hem till sitt. Särskilt kvällar som denna när jag har en molande huvudvärk som vägrar ge med sig.

//After a long day with the family I’m back home in my quiet and pieceful aprtment. I love my niece and nephew to the moon and back, but they have sooo much energy. It’s crazy! We’ve had a lot of fun today though. Lots of playing, laughing, singing, painting and cuddling on the swing chair garden hammock. I love that thing and if I ever move to a house with a garden, it’s the first thing I’m getting. Now I’m  really tired and I have a head ache as well, so I’m gonna eat some dinner and after that put myself to bed with a series.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.