Weekend

Pics from my Saturday

IMG_5896 IMG_5890 jag_zara IMG_5897

Helgen kom och gick, som vanligt. Hur var er helg? Min var bra, och ganska lugn. Ovan är några bilder från i lördags när jag hängde med mamma på eftermiddagen. Vi fikade på St Knuts Torg och sen följde jag med till Zara där hon lagt undan några kläder till barnen. Vi avslutade med en tidig middag på Malmöfestivalen (den började i fredags och jag längtar redan tills den är slut, hehe) innan vi skildes åt.

Jag måste för övrigt slå ett slag för mindre kaféer med en lägre ”hipsternivå”. Mamma betalade 70 kr för två kaffe och två kakor. Jag vet flera hippa ställen i Malmö där en kanelbulle kostar 30 kr och en kaffe latte 35 kr. Är det bara jag som tycker att det blivit hutlöst dyrt att ens fika? I Stockholm var det ju ännu värre. Höll på att utropa ”är du helt galen människa? Vem köper detta??” när jag gick in på Blueberry och tjejen bakom disken redogjorde priserna på deras smoothies. 80 spänn för en fruktdryck med typ en halv dl yogurt, en halv banan och fem blåbär?! Alla modebloggare som springer dit stup i kvarten måste tjäna multum på sin blogg, eller vara sponsrade.

Nej, tack och lov för fikaställen som inte drabbats av storhetsvansinne. Så vallfärda till St Knuts Café & Bageri i Malmö för där får man en kaka för typ 15 kr. Dessutom är ägarna och tjejerna som står i kassan supergulliga.

IMG_5899 IMG_5905 IMG_5902

Efter att jag sagt hejdå till mamma så cyklade bort till Julia. Vi tillbringade kvällen med att dricka te, äta choklad, titta på den franska filmen Les Lyonnais och måla naglarna. Filmen var bra och finns på Netflix, så den kan jag rekommendera. Lite blodig och våldsam dock. Vid ett tillfälle var vi tvungna att titta bort.

Nu ska jag däremot till Lund med en kompis som föreslog att vi skulle sätta oss och jobba på ett kafé där som tydligen har godaste bullarna. Inte mig emot. Jag är lite trött på att gå till samma ställen här i Malmö hela tiden. Kalla mig lat men jag orkar sällan ta tåget till Lund. Det känns så långt bort, även fast det bara är 20 km mellan de två städerna. Som tur är så ska vi köra bil dit.

//A few pics from my Saturday before we leave the weekend behind to focus on a new week. I spent the afternoon with mum and the evening with my friend Julia. The perfect relaxing day that I needed. Now I’m going to Lund with a friend who suggested a coffee and cinnamon bun at a cafe there.

0

0 kommentarer

 • ISA

  vaniljhjärta <3 en stor favvo! alltså, jag kan inte släppa att jag köpte en liten cappu för 50 (!) kr här förra veckan. Men man framstår ju såå oskön och snål om man gnäller på "hur dyrt det är nuförtiden", men fan. Det är inte ok 😉 Ps. Får krupp på din blogg som man inte kan scrolla ner med pilarna!! varför äre så? 😟

 • Sandra

  Malmö har så många bra kaféer och restauranger som inte är så dyra tycker jag (nästan det bästa med Malmö, eller vad tycker du?)! Stockholmspriserna är ju hutlösa!! Ser ut som att du hade en asbra lördag! Vet hur det är med resandet fram och tillbaka från lund/malmö. Tar ju inte långt tid alls men jag bodde i lund jättelänge och åkte till malmö varannan månad typ haha.

 • christinestories

  Det är i och för sant, men det blir dyrare och dyrare. Man kan inte fika här utan att betala minst 70 kronor för en kaffe och kaka. Förr kostade samma max 40 kr. Däremot så är jag glad att det inte är lika dyrt som Stockholm. Särskilt att gå ut och äta. Haha, ja precis! Jag är där typ var fjärde månad. Ändå gillar jag verkligen Lund. Det är mycket vackrare än Malmö 😊 Kunde varit lite större bara.

 • christinestories

  Ja det är så gott!! Min favvo också. Köpte faktiskt två stycken, haha 😉 Äh jag tycker gott att man kan säga till. 50 kronor för en cappuccino är ju för tusan nästan Paris-priser. Hur menar du då med att man inte kan scrolla ner? På tangentbordet? För mig fungerar det. Förklara gärna så jag vet hur jag ska åtgärda det 😊

 • Frida

  Ja, det är så dyrt! Göteborg är värst dock, tyvärr. Förstår inte hur vi (skyller på mig själv också) i Göteborg an pröjsa så mycket för fika. I den fika-galna staden Göteborg utnyttjar de att vi vill ha vår sockerfix och vårt koffein i mysig miljö haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.