Cape Town Life

My first weekend in Cape Town

IMG_7679 IMG_7680

Okej, så helgen. Var ska jag börja? I lördags tog jag det ganska lugnt på dagen. Var och handlade lite grejer, åt lunch med en tjej jag fått kontakt med via en Facebook-grupp och på kvällen åkte jag och Susanne (som är en av volontärerna här) in till city för att äta middag på Mama Africa. Tyvärr visste vi inte att man helst skulle boka bord så det var helt fullt där. Till slut hamnade vi på en kurdisk restaurang som vi inte visste något om. Jag ogillar att gå till restauranger på ren chansning, men jag hade inte så mycket till val. Maten var helt okej men ingen direkt wow-upplevelse och under 45 minuter hade en en magdansös som dansade. Det hade varit trevligt om inte musiken var så skränig och hög att vi fick skrika när vi pratade. Ägarinnan var dock väldigt trevlig och visade sig jobba med human rights också. Hon hade bott i Sverige men hade inte fått ett bra inryck. Kan i och för sig ha varit för att hon bodde i Pajala av alla ställen. Inget ont om det men att komma från ett land i mellanöstern till ett litet samhälle i norra Sverige måste ha varit lite av en kulturchock.

Kollade på Tripadvisor när jag kom hem och restaurangen hade ett medelbetyg på 3,1. Hrm. Ja, nästa gång ska jag boka i förväg.

//On Saturday I had quite a chill day, doing some grocery shopping and also had lunch with a girl I met through a Facebook group. In the evening me and Susanne (who is working as a volunteer with the company I’ll be working for) went in to the city center to have dinner at at restaurant called Mama Africa, but unfortunately you had to book in advance, which we hadn’t, so it was fully booked. We ended up at a Kurdish restaurant instead. It was ok, but it’s not a place where I’d go again. The owner was really nice, but the food was pretty average and during 45 min we had to listen to really loud music while a woman was belly dancing. No wonder the restaurant had a 3,1 average on Tripadvisor.

DSC_1453 DSC_1448 DSC_1456

Igår var vi som sagt iväg på en stor dagsfest med barbecue, eller ”braii” som de säger här. Det höll till inne i en kåkstad, men som är väldigt säker och det finns vakter överallt. Det var folk från hela världen där, turister blandades med expats och locals och alla pratade med alla. I 6 timmar åt, dansade och drack vi. Alla var så himla glada och levande. Jag pratade med så himla mycket folk och skrattade så himla mycket. Sedan åkte vi hem med en minvan, och där försvann vårt omdöme för det var inte det bästa draget. Helst plötsligt befann vi oss i en liten buss med fem killar som vi inte kände. Det skreks till höger och vänster för att förhandla priset och det gjorde bara allting ännu värre. Som tur var så skulle de andra killarna av bussen, men på helt fel del av stan fick helt plötsligt chauffören för sig att vi skulle byta buss. Den andra chauffören ville ha alldeles för mycket pengar för att köra oss och då uppstod kaos. Det var inte bara vi tjejer utan vi hade några vänner med oss, men det var ändå en sådan där typisk situation som man inte ska utsätta sig själv för här. Inte för att det är särskilt vanligt här, men det kan ju tilläggas att det inte fanns säkerhetsbälte heller. Det är bara att gilla läget.

När vi kom till vårt område så hängde jag med mina nyfunna vänner till en bar i närheten. Det var trevligt, men blev en alldeles för lång dag. Idag var vi också iväg (tog en massa bilder så det kommer mera i morgon) hela dagen så just nu känner jag verkligen att jag behöver lite tid för mig själv. I morgon är min första riktiga dag på jobbet. Det ska bli kul! Jag ska ta en dusch, sen lägga mig och titta på någon serie.

//Saturday was just one long party. It started with a ”braii” at one of the townships, with lots of people from all over. Locals, expats, students… Dancing, drinking, talking with random people and sharing barbecue food. It was so much fun and I ended up making a few new friends. When we went home we made a stupid move though and got into one of the minivans with guys we didn’t know. The situation got a little out of hand when everyone was shouting at each other because the driver was trying to charge too much money. At one point, one of the random guys in the van wanted to sit next to me, and that made me nervous because I had been stupid enough to take out my phone for like 2 seconds (rule number one here: never take out your phone in the minivan taxis, buses or trains). Nothing happened, but with a little bit of bad luck we could have easily ended up robbed. Next time I’m taking an Uber.

I’m really tired after today, and tomorrow is my first official day at work, so I’m just going to take a shower and then watch Netflix in bed. I’ll tell you all about my day tomorrow morning.

0

0 kommentarer

  • Sandra

    Fin restaurang även om den inte var så bra! Och dagsfesten lät ju helt magisk! Men att förhandla om priser är jag verkligen sämst på, så jag hade blivit så förvirrad under minivan-resan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.