Vardagslyx

Moules frites

 

Min franska vän Marie och jag har en tradition att gå och äta musslor tillsammans lite då och då. Eller okej, det har vi bara gjort två gånger så det har ju först nu blivit en tradition, eller början på det. Marie är en så himla gullig person. Mycket lugnare än vad jag är, och så himla okonstlad och ödmjuk. Vi träffades när jag flyttade hem till Sverige första gången och har sedan försökt att ses med jämna mellanrum. Hursomhelst. I torsdags gick vi till det relativt nyöppnade La Brasserie, som ligger på Skomakargatan här i Malmö. Även Lucie följde med. Marie och jag pratar bara franska med varandra, men med Lucie pratar jag nästan uteslutande svenska, förutom när vi umgås tillsammans med hennes franska vänner. Det har bara blivit så, och anledningen till det är väl mest för att hon pratar så himla bra svenska. Sedan händer det att vi säger vissa saker på franska, men det det är mest enstaka fraser eller ord här och där. Just i torsdags så snackades det dock franska eftersom det var två fransyskor och en svenska.

 

Kökschefen (eller om det var restaurangchefen?) är fransk så restaurangen är äkta vara, om man ska säga så. Jag tog inte några andra bilder än den här, förutom att Marie tog en bild på mig, men jag går gärna dit en annan gång igen och skriver mer om stället. Musslorna var i alla fall väldigt goda, och pommes friten som man fick till var utan tvekan fait à la maison*. Sådant är viktigt. Servitrisen var grymt trevlig dessutom, vilket bara gjorde kvällen ännu bättre. Och alltså, varför går inte folk ut och äter mitt i veckan här? Det var nästan folktomt på restaurangen, och Maries kollegor hade blivit alldeles chockade av att hon – hör och häpna – skulle gå ut och äta en torsdag. Det är ju då man ska gå ut och lyxa till det. Annars blir veckan så tråkig. 

 

Det blir inga musslor till middag för min del, utan rester från igår. Sedan ska jag se Mocking Jay – Part 1 som jag fick hyra på Hemmakväll för 15 spänn. Min kusin undrade varför jag hade HYRT film när man kan streama den. Ja, vad ska jag annars ha en DVD-spelare till? Jag kör old school jag. 

 

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.