C'est la vie

Min kamera – Canon EOS M

DSC_2391 DSC_2341

Någonting dök upp igår eftermiddag vilket gjorde att jag blev upptagen hela kvällen. Med andra ord hann jag inte med att blogga. I stället kommer här inlägget med kameran.

Jag har en Canon EOS M – en hybrid – som är en kompakt systemkamera. Kan man väl säga? Ni som är mer insatta i detta får gärna hjälpa till med det tekniska för de kunskaperna sitter inte jag inne med. Det fungerar hursomhelst så att jag kan byta ut linsen om jag så önskar, samt ställa in bländare och slutartid manuellt, men den har ändå alla funktioner som en kompakt digitalkamera är utrustad med. Jag tycker om den just för att den är liten och smidig men ändå lite proffsigare än en vanlig kompaktkamera.

IMG_8840Jag tar en bild på Erica som tar en bild på mig. Här ser ni en rå bild av hur det blir när jag fotar på nära håll.

DSC_2348

Jag som ser lite… eh jag jag vet inte riktigt.

Jag valde ett fast objektiv på 22 mm – som ingick. Det gör att jag inte kan zooma men ärligt talat har jag aldrig störts av det. Det finns ingen inbyggd blixt utan den är extern och sätts fast på kameran. Jag använder den inte så ofta just för att den är separat.

DSC_2393

Positivt? Touch screen – du kan fokusera och ta bilder genom att peka på skärmen. Olika effekter som du kan lägga på bilderna innan du fotar. Flera olika Bra bildkvalitet även i mörker och inomhus. Bra bilder på nära håll.

camera-effekterNågra av de olika effekterna. Jag älskar den svart-vita, som ni säkert märkt.

Negativt? Fokus är lite långsamt och det gör att det ibland tar lång tid att knäppa av en bild. Lite tung vilket gör det lite jobbigt att exempelvis filma. Att det inte finns en inbyggd blixt.

DSC_2353Jag tar en pretentiös bild på en gatuskylt…

IMG_8833Som blev såhär.

Jag köpte min på Amazon, efter tips från Frida. Den görs tyvärr inte längre men jag kan tipsa om att kika på Canon EOS M10 – vilken är efterföljaren. I annat fall så är det superenkelt att beställa sådant från Amazon. Jag gjorde det från den tyska sidan för de var de enda som hade nya kameror i svart, men det går säkert att beställa från den brittiska eller franska sidan också.

Summa kardemumma: En bra kamera i det stora hela och jag kan verkligen rekommendera denna typ av hybrid för en person som vill göra lite mer av sin fotografering. Alltså en amatör som jag då vill säga.

Frågor på det? Kommentera här eller släng iväg ett mail till christinestories@outlook.com!

0 kommentarer

  • Kattis in Athens

    Tack för tipsen!! Jag slog faktiskt till på just efterföljaren eos m10, jag har just börjat använda den men jag är nöjd tror jag 😊

  • Frida

    Nämen hej! Gick just in för att få lite dos av dina äventyr och detta var ju kul att se 😊 Lite dålig på att kommentera hos dig det senaste så måste börja med det igen 😊 Angående kameran! Det långsamma autofokuset är något jag också stör mig på… Blir svårt att fånga ögonblick ibland på grund av det. Just nu drömmer jag efter en Canon 6D efter att jag fått leka med min kollegas kamera! Men men, det är en del pengar – så bäst att börja spara… igår haha

  • christinestories

    Hej! Åh men inga problem. Jag är ju lika usel på att kommentera 😉 Jag vet vad du menar. Det är lätt att få mersmak, hehe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.