Paris,  Vacation

Midsommar i Paris

IMG_5213IMG_5222IMG_5211
IMG_5220

Jag – som tydligen kände mig frusen? – och Solli. Har ni kollat in hennes blogg förresten? Där hittar ni drömska bilder från Paris och andra vackra platser. Go!

Jag har bokat en enkel flygbiljett till Paris. Jag flyger ner den 23 juni så det blir midsommarfirande i Paris i år. Jag har inte firat midsommar i Sverige på säkert åtta år. Förra året jobbade jag ju i Köpenhamn och danskarna firar inte midsommar så jag jobbade på fredagen. Åren innan dess har jag befunnit mig i Paris på midsommar och då är vi oftast ett gäng svenskar som har dragit ihop en picknick eller liknande. 2012 ordnade jag till exempel en midsommafest på Svenska Handelskammaren i Paris. Bilderna ovan är från midsommarafton 2014 när vi var ett gäng svenskar och fransmän som samlades på gräsmattan i Jardin des Tuileries. Ser ni Louvren i bakgrunden? Vi band kransar, åt svenskimporterad mat och hejade på Frankrike i fotbolls-EM. Det blir nog någonting liknande i år.

Det som är så bra är att jag är flexibel med tider så nu har jag bokat en morgonflight. Jag landar omkring halv elva så det är bara att ta tåget in och inleda helgen med en vinlunch, hehe. Så himla skönt att slippa resa på kvällen och kolla fram sent. Hoppas bara att alla strejker avlysts till dess för nu strejkar både sophämtningen och RER:en. Paris är tydligen halvt begravd under berg av sopor. Fräscht.

Jag har inte riktigt bestämt mig vad gäller returbiljetten, men jag ska ta tåget ner till södra Frankrike sen så antingen flyger jag hem därifrån eller så åker jag tillbaka till Paris och flyger tillbaka helgen efter. Jag har två vänner som inte är i Paris den helgen jag kommer så det vore ju såklart kul om jag hann träffa dem också. I shall see.

0 kommentarer

  • Emelie

    Sopstrejken slutade idag! Det märkte jag när jag kom ut och det helt plötsligt var RENT på gatorna.. RER:n kan jag däremot inte uttala mig om, den var strulig i fredags i alla fall.. 😊 Kul att du kommer ned!

  • Ia

    Ska också till Paris den 23 juni! Dock med SAS så vet ju inte om man kommer iväg… ska fira midsommar med att gå på en konsert i Paris, så får verkligen hoppas flygstrejken slutar! Och jag som hade tänkt testa på att ta RER från flygplatsen för första gången i så fall, men det är ju det minsta problemet om jag kommer ner haha.

  • christinestories

    Jaså? Det ska jag också, haha! Var flyger du ifrån? 😊 Förhoppningsvis så håller den inte på så länge. Det brukar sällan pågå i två veckor. Hoppas jag! Annars får jag börja kolla efter andra alternativ.. Låter kul med konsert. Kommer säkert bli kul!

  • Ia

    Flyger från Arlanda till Charles de Gaulle 😊 När Norwegian strejkade förra våren höll den på i 11 dagar, så har ju ändå några dagar till godo ifall SAS håller på lika länge… Men förhoppningsvis slutar det tills dess, skulle vara så surt annars!

  • christinestories

    Ja men jag skulle bli förvånad om de inte kommer fram till en överenskommelse denna veckan. Det blir kostsamt för dem annars! Vi får hålla tummarna 😊

  • teruko

    Låter lovande att åtminstone en strejk avslutats – soporna. Kom ju nyligen hem från Paris och detta besök var sannerligen lite speciellt. Översvämmad Seine (vi satt ytterst på Vert galant på spetsen av Citéön och hade picknick på lördagen, två dagar senare hade vattnet stigit högt upp mot parken. Tur vi inte satt kvar…), regniga dagar och + 13 grader (men vi hade picknick med paraply ändå i Tuillerierna) och krångel med RER B vid hemresan. Dock, gillar man Paris så är man glad ändå och längtar genast tillbaka. Hoppas du får en fin resa! (Har för övrigt upplevt flera regniga midsomrar även i Provence, men det var härligt ändå : )

  • Ellinor

    Härligt med stundande Parisresa! Paris is always a good idea, so to say 😉 Vi flyger till Toulouse i morgon bitti och bilar sedan längst med kusten via Provance till Nice. Där stannar vi till midsommardagen innan vi flyger hem igen. Synd att vi missar varandra men vi kanske får tillfälle att ses en annan gång under sommaren. Bon voyage!

  • christinestories

    Ja det är synd! Vi missar varandra precis :/ Men vi ses säkert någon annanstans snart 😊 Hoppas att ni får en underbar resa!

  • christinestories

    Oj nej det hör inte till det vanliga med sådant väder i juni! Skönt att ni ändå verkar ha haft en härlig vistelse, trots översvämning och krångel med RER:en. Och tack så mycket. Det får jag helt säkert!

  • Isabell

    RER B strulade förra veckan (skulle man till eller från CDG var man tvungen att byta tåg vid Gare du Nord), men idag gick den som den skulle. Håller tummarna för att det håller i sig. Ha en riktigt trevlig vistelse i Frankrike! 😊

  • Hanna

    Hej!! Måste fråga dig, jag skådar en fin blomkrans, jag kommer fira midsommar i Paris och ville göra blomkransar till mina franska vänner, har du några tips på vart jag kan köpa stuckblommor för att göra kransar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.