Things I like,  Vardagslyx

10 tips för att få en riktigt bra måndag

Vacances Porquerolles&Provence 2010 021Måndagar är vad måndagar brukar vara, eller hur? De är alltid lite speciella. Vissa älskar dem, andra hatar dem och så finns det de som försöker göra det bästa av dem. Som jag till exempel. Okej, visst finns det dagar då jag typ ger upp hoppet om att det ska bli en bra dag redan klockan tio på förmiddagen, men oftast brukar jag ändå ge dem en ärlig chans.

Här är min lista!

1. Snooza inte för länge – stress förstör vilken morgon som helst.
2. Börja, eller avsluta, dagen med ett träningspass.
3. Lyssna på musik som gör en glad och som får en att vilja fuldansa. Typ som den här franska låten med MIKA. Eller En midsommarnattsdröm med Håkan Hellström.
4. Äta lyxig frukost (vardagslyx är mitt livsmotto som ni vet).
5. Göra upp planer med en vän på kvällen så att man har något att se fram emot.
6. Boka en flygresa för att hälsa på någon inom en månad, men ändå så att man får längta lite ett par veckor. Kanske har du en vän/syster/pappa/dotter/pojkvän som bor i en annan stad eller i ett annat land? Fast detta kan vara ett dumt drag då resor ofta är dyrare på måndagar… kolla priset!
7. Titta i gamla fotoalbum eller i bildarkivet på datorn. Foton väcker minnen, och minnen väcker härliga känslor. Men det får bara vara BRA minnen, inte dåliga.
8. Kramas med någon man håller kär, vilket i mitt fall oftast är en vän eller en familjemedlem. Här kan det ju vara vemsomhelst som är kramgo. Som en kollega, partner eller sitt husdjur. Om du är singel och saknar lite uppmärksamhet eller bekräftelse, varför inte spontan-boka in en dejt med den där killen du träffade på festen i helgen?
9. Lyxa till med middag ute eller en afterwork med en energigivande kollega/kompis (åter igen – vardagslyx!)
10. Var trevlig och glad mot alla du möter. Visst finns det dagar man bara vill dra något gammalt över sig, men även om jag har en dålig dag så behöver jag inte sprida det vidare till andra. Håll upp dörren till någon. Önska kassörskan i mataffären en trevlig dag. Ge din plats till någon som ser extra trött ut på pendeln/bussen. Ge en komplimang till en kollega som alltid ger men sällan tar. Tänk efter devisen: Pay it forward. Dessutom blir man lyckligare av att hjälpa andra och ge något tillbaka. Läs mer HÄR.

Vad är dina tips för att lysa upp en tråkig eller trött måndag?

Är man sedan verkligen inte vän med måndagar, så ska man såklart även se över sin livssituation. Det finns ingen mening med att längta efter helgen direkt när man sätter sig vid sitt skrivbord första dagen på veckan. Kom ihåg att livet är för kort för att spendera 40 timmar i veckan med att göra någonting man inte trivs med.

Ha en pangdag nu allihop! ♥

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.