Tankar & Funderingar

Måndagstankar

Ännu en måndag i våra liv. Halva oktober har rusat förbi som en vindby och nu börjar verkligen hösten ta form. Det är som att löven på träden gick från ljusgröna till gulbruna på bara några dagar. Jag önskar att det kunde vara den här färgskalan hela vintern men snart står träden kala och bara ända fram till våren. Jag tycker om denna tiden på året främst för att jag fyller år i november och för att jag får en ursäkt till att stanna hemma en hel dag av anledningar som ”ösregn i sidled” och ”risk för köldskador”. Dessutom är det fint att kunna äta soppa igen utan att det leder till svettningar. Att traska runt på prassliga löv är även det en favoritaktivitet den här tiden på året. Helst ska det vara en stor lövhög som man kan glida fram genom så att det knastrar under kängorna. Det är barnet i mig som kommer fram då. Precis som att det fortfarande är roligt att poppa bubbelplast och vita snöbär.

Jag hade från början lunchplaner idag som blev flyttade till i morgon, men det gjorde inte så mycket. Vissa måndagar är det skönt att ta det lite piano i hemmets stilla vrå. Ladda för veckan helt enkelt. Nu ska jag däremot gå ut en sväng. Det är bra att andas frisk luft en gång om dagen och röra på benen några meter längre än de tio steg jag tar mellan vardagsrummet/sovrummet och köket.

Hur har din måndag varit hittills? (jag vet inte varför jag ställer dessa frågor för det är ju nästan aldrig någon som svarar trots att statistiken talar om för mig att det är några hundra själar som kikar in här dagligen – vilka är ni? #nyfiken)

0 kommentarer

 • artist

  Jag har varit väldigt trött i dag. Morgonen började med att det inte fanns kaffe hemma. Men tack Gud för svart te, så fick bli en kopp sådant. Jag jobbar på ett äldreboende med aktiviteter. Så morgonen bestod av sittgympa som alltid på måndagar. Trots trötthet och lite ont i ryggen så gick det bra.

  Sedan kom vår ”trubadur” och spelade gitarr och sjöng. Det är alltid uppskattat. Är en kvinna som åker runt till olika äldreboenden. Hon jobbar även på min mormors boende. Värden är liten.

  Nu sitter jag på ett fik och väntar på att yogan ska börja. Ha det fint.

 • teruko

  Min måndag har varit helt slö… Trött efter lördagen då jag från kl. 8- 19 jobbade vid en vinmonter (Sydafrikanska viner 😊 ) och servade besökare på Munskänkarnas årliga vinmässa här i stan. Jättekul, men det känns i kroppen när man inte är purung längre! Belöning följer ikväll på restaurang, då vi som jobbat bjuds på en tre-rätters middag med dryck, som tack för lördagens insatser. Det känns bra!

 • christinesstories

  Haha, åh jag kan relatera till antiklimax när kaffet är slut och man verkligen behöver det 😉 Lät som att du fick en bra dag ändå. Mysigt också med trubadur på äldreboenden <3 Hoppas att yogan hjälpte lite mot ryggontet och att du får en trevlig kväll. Kram på dig!

 • artist

  Jo, dagen blev ok. Men skippade yogan tyvärr. Tyckte att jag hade för ont i min axel som jag haft ont i nu i över ett halvår. Blev en vända till apoteket, jag köpte bland annat Voltaren gel till axeln. Var för trött och hungrig också. Men gjorde lite mediyoga och sjukgymnastik hemma i stället. Blev klar nyss. Mår bättre. Önskar dig en fortsatt trevlig kväll också!

 • teruko

  Vi hade 29 olika viner i montern, så det blir lite väl tufft att nämna namn… Alla uppenbarligen jättegoda och därför mycket uppskattade!
  Gårdagens middag var även den mycket lyckad! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.